Gran Sertão: riberes

by João Guimarães Rosa

Paperback, 1990

Status

Available

Call number

075

Description

Gran Sertão: riberes (títol original en portuguès: Gran Sertão: Veredas) és l'obra preval de João Guimarães Rosa. Va ser escrit en 1956 i és un dels més importants llibres de la literatura brasilera. Pensat inicialment com una de les novel·les del llibre Corpo de Ball, llançada aquest mateix any en què també es va publicar la quarta edició de Sagarana, revista del mateix autor; va créixer, va guanyar autonomia i es va convertir en un dels llibres més importants de la literatura en llengua portuguesa.
Gran sertão: riberes és l'expressió màxima del que l'assagista Dirce Corts Riedel va titllar de sertão construït en el llenguatge, és a dir, el sertão dels Camps Gerais apropiat i recreat per la poesia rosiana. La més extensa de les obres de l'autor, el llibre és narrat a través del personatge Riobaldo, de les seves aventures pel sertão.
El jagunço Riobaldo compta la seva saga a un oïdor lletrat, la presència del qual és perceptible a penes per les marques que deixa en el discurs del narrador.

Description

Rioboaldo, an old rancher, tells a silent vistor from the city about his life as a bandit in the backlands.

Collection

Publication

Edicions 62 (1990), Edition: 001, 416 pages

Call number

075

Language

Original publication date

1956

ISBN

842973130X / 9788429731309
Page: 0.1724 seconds