The Letters of Ernest Hemingway. Volume 2, 1923-1925

by Ernest Hemingway

Other authorsRobert W. Trogdon (Editor Of Compilation.), Sandra Whipple Spanier (Editor Of Compilation.), Albert J. DeFazio (Editor Of Compilation.)
Hardcover, 2013

Library's rating

Status

Available

Call number

0.hemingway

Genres

Publication

New York : Cambridge University Press, 2013.

Library's review

En daar is dan plots Hemingway - nog niet eens gepubliceerd, maar wel al in het gezelschap van Pound, Joyce, Ford M Ford, Anderson, Fitzgerald, als een van hen - daar zijn de stierengevechten, de skireizen en het boksen. Alles staat nu in het teken van het schrijven, - in elke brief geeft hij de
Show More
stand van zaken - dit geschreven, dat gepubliceerd, die tekst klaar ... telkens weer herhaalt hij de titel van zijn (ene) boek, maar ook de lust om te leven, om te beleven. Nog steeds dat idioom van de Amerikaan, ergerlijk is ook het antisemitisme en het racistische taalgebruik, en bij sommige brieven zou je graag willen weten hoe beneveld de man was. Maar zijn passie is aanstekelijk, zijn schijnbare onvermoeibaarheid, zijn efficiëntie in het persklaar maken van een tijdschriftnummer, ... Lof van H voor Tolstoj - 'Oorlog en vrede' is het beste boek - en Toergenjev - de beste schrijver. (Tsjechov een amateur, met niet meer dan 6 goede verhalen).
Show Less

Language

Original language

English

Physical description

519 p.; 23 cm

ISBN

9780521897341
Page: 0.1617 seconds