Hitlers børn

by Guido Knopp

Other authorsAlexander Berkel (Documentor), Christian Deick (Author), Stefan Brauburger (Author), Ricarda Schlosshan (Author), Jörg Müllner (Author), Stephan Wiehler (Author), Bärbel Schmidt-Šakič (Documentor)
Hardcover, 2001

Status

Available

Call number

943.086083

Library's review

Indeholder "Anette Petersen: Oversætterens anmærkning", "Guido Knopp: Forord", "Guido Knopp, Stephan Wiehler: Forførelse", "Guido Knopp, Hengivelse. Knopp/Deick", "Guido Knopp, Jörg Müllner: Mandstugt og disciplin", "Guido Knopp, Ricarda Schlosshan: Krig", "Guido Knopp, Stefan Brauburger:
Show More
Ofring", "Billedliste".

Fortæller historien om Hitlerjugend. Lederen gennem meget af tiden Baldur von Schirach er opdraget ganske frit af en liberal familie og bliver alligevel fanget ind og ser det som sit kald at opbygge Hitlerjugend.

Oversat fra 'Hitlers Kinder'. Bogen fortæller uden omsvøb om hvordan man udnytter de unges glæde ved at føle sig ønskede og nyttige til at liste dem ind i en dybt udemokratisk og manipulerede organisation. Der oprettes eliteskoler, der udklækker fanatiske officersaspiranter, der dog ikke har nogen ret god teoretisk ballast, for tiden går med manøvre og fysisk træning. Til sidst bruges børnene som villigt kanonfoder for at forsinke russernes og amerikanernes fremmarch. Selv de steder hvor krigshandlingerne egentlig er gået i stå, dukker fanatiske hitler-jugend grupper op og starter nye kamphandlinger til de lokale beboeres store fortrydelse.
En af de citerede Gregor Dorfmeister har skrevet bogen "Broen" under pseudonymet Manfred Gregor. Den handler netop om at få en håbløs og helt unødvendig selvmordsopgave i de sidste dage af krigen. Dødsraten blandt eleverne fra Hitler-skoler og Napola-skolerne er uhyrligt høj specielt i den sidste del af krigen og ender omkring de 50 procent.
Bogen kunne godt bruge et register.
Show Less

Publication

Kbh. : Schønberg, 2001.

Description

A title in Guido Knopp's series on Germany's Nazi past. "Hitler's Children" provides a comprehensive history of the young generation under Nazism, accompanied by much hitherto unpublished material and dozens of eye-witness accounts.

Language

Original language

German

Physical description

294 p.; 21.3 cm

ISBN

8757016011 / 9788757016017

Local notes

Omslag: Peter Stoltze
Omslaget viser en lille dreng i uniform, der hilser med Heil Hitler!
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Oversat fra tysk "Hitlers Kinder" af Anette Petersen
Side 157: Den, der stilles store krav til, føler sig som noget særligt. Eleverne skulle drives til grænsen for deres præstationsevne. De skulle lære at overvinde deres frygt.
Side 169: Der, hvor der blev prædiket om troen på Hitler, var der ikke plads til andre religioner. Først skar napola-skolerne ned på religionsundervisningen, så afskaffede de den helt.
Side 222: Familien Scholl og modstandsgruppen 'Hvide Rose'.
Side 274: Gregor Dorfmeister, alias Manfred Gregor.
Side 277: Den Røde Hær samlede en gigantisk stridsmagt uden for rigshovedstaden. Våbenarsenalet var stort nok til at man kunne stille kanoner op med tre meters mellemrum langs hele fronten. Tre sovjetiske armégrupper med i alt 2,5 millioner soldater stod klar med 6250 kampvogne og stormlavetter, 41000 kanoner og granatkastere. 7500 kampfly sikrede den Røde Luftflåde kontrollen i luftrummet. General Weidling, der den 23. april var blevet udnævnt til kommandant over 'fæstning Berlin' måtte se i øjnene, at der til at møde denne stridsmagt kun var ca 44000 tyske soldater, som fik 'støtte' fra 42000 individer fra Folkestormen og 5000 drenge fra Hitler-Jugend.
Side 283: Hvis det tyske folk engang ikke mere er stærkt og offervilligt nok til at give sit blod for sin eksistens, så skal det have lov at forgå og blive tilintetgjort af en anden, stærkere magt. Jeg vil ikke fælde tårer over det tyske folk.

Pages

294

Library's rating

Rating

½ (8 ratings; 3.8)

DDC/MDS

943.086083
Page: 0.2841 seconds