Who can replace a man?

by Brian W. Aldiss

Paperback, 1966

Status

Available

Call number

839.78

Library's review

Indeholder "Introduction", "Who Can Replace A Man?", "Not For An Age", "Psyclops", "Outside", "Dumb Show", "The New Father Christmas", "Ahead", "Poor Little Warrior!", "Man on Bridge", "The Impossible Star", "Basis for Negotiation", "Old Hundredth", "A Kind of Artistry", "Man in His
Show More
Time".

"Introduction" handler om at Brian W. Aldiss er 40 år. da han bliver bedt om at samle noveller til denne bog.
"Who Can Replace A Man?" handler om ???
"Not for an Age" handler om Rodney Furnell, der er havnet som attraktion i en zoo i år 2500. Han og hans familie er i et loop, så det er samme dag hver dag, hvilket han inderst inde godt ved, men ikke kan gøre noget ved. Efter et utal af gentagelser går maskinen i stykker, så han kan undslippe, men kort efter går den i gang igen og han er tilbage i loop'et.
"Psyclops" handler om en mand, hvis kone er gravid med tvillinger. Manden og den ene tvilling er telepater og han kan lige nå at kommunikere med denne og den kan lige nå at kommunikere med Jorden, hvilket er tiltrængt, men den vil hellere ud af mors mave og det er nok ikke så godt.
"Outside" handler om en bygning midt i ingenting, hvor nogle mennesker eller aliens holdes under observation for at finde ud af om de er det ene eller det andet. Hovedpersonen tror at han er et menneske, men nej. En typisk Find spionen/forræderen historie.
"Dumb Show" handler om ???
"The New Father Christmas" handler om en fuldautomatisk fabrik, hvor opsynsmanden Robin og hans kone og tre vagabonder bor. Robotterne har overtaget alting, også menneskenes myter, fx den om julemanden, men på deres egen måde. Måske har "den nye julemand" noget at gøre med at der måske ikke er flere mennesker tilbage end de fem i fabrikken? Fabrikken begynder at lave små æg, som udklækkes til starten på nye fabrikker af samme slags.
"Ahead" handler om ???
"Poor Little Warrior!" handler om Claude Ford, der rejser tilbage i tiden, skyder en brontosaurus og bliver dræbt af en af dens parasitter.
"Man on Bridge" handler om ???
"The Impossible Star" handler om ???
"Basis for Negotiation" handler om ???
"Old Hundredth" handler om ???
"A Kind of Artistry" handler om planeten Abrogun, hvor Derek Flamifew/Ende forlader sin mor/partner My Lady for at drage på en mission til The Cliff, som er et vældigt stort væsen, der er svært at komme ind på livet af. Da det er lykkedes, vender han tilbage og da My Lady forsøger at få ham til at love aldrig igen at forlade hende, springer han ud fra en klippe.
"Man in His Time" handler om ???

???
Show Less

Publication

New York, Harcourt, Brace & World [1966, c1965] 253 p. 21 cm. [1st American ed.]

User reviews

LibraryThing member Lyndatrue
Published in England under the title "Best Science Fiction Stories of Brian W. Aldiss."

It has some good short stories in it. My favorite is probably "The Impossible Star" but it's been a lot of years since I read this. (I just reread it; it's still one of his better stories.)
LibraryThing member Cheryl_in_CC_NV
Literary but mostly not pretentious or artsy-fartsy, not *L*iterary. The title story, despite being heavily anthologized and despite being the title story, is *not* either the most thoughtful or the most interesting. I highly recommend this to fans of classic SF.

Language

Original language

English

Original publication date

1967-11

Physical description

253 p.; 18.1 cm

Local notes

Omslag: Ikke angivet
Omslaget viser et underligt væsen med menneskehoved, robotkløer, fuglehænder, frøben og kabler og tandhjul.
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
The British version was called: The best science-fiction stories of Brian W. Aldiss.

Pages

253

Library's rating

Rating

½ (16 ratings; 3.7)

DDC/MDS

839.78
Page: 0.5371 seconds