Mistanken

by Friedrich Dürrenmatt

Paperback, 1966

Status

Available

Call number

833.914

Library's review

Tyskland, ca 1953
Kriminalkommisær Hans Bärlach er dødssyg, men i en samtale med sin læge Dr. Hungertobel får han mistanke om at en dr. Emmenberg, der ejer et privathospital for rige patienter, er en tidligere nazilæge dr. Nehle og kendt som en djævel blandt koncentrationslejrfangerne i
Show More
Stuffhof. Hans speciale var operationer uden bedøvelse, dog kun på frivillige. Næsten alle døde på operationsbordet efter ulidelige pinsler, men med håbet om at de ville blive sendt til en af de almindelige kz-lejre hvis de overlevede. En af de sjældne overlevere er jøden Gulliver, der nu kun lever for at hævne jødernes pinsler under krigen. Det er Gulliver, der har skaffet billedet af dr. Nehle. Men Nehle har tilsyneladende begået selvmord.
Bärlach lader sig indlægge på Emmenbergs klinik, Sonnenstein i Zürich og får bekræftet mistanken. Uheldigvis opdager Emmenberg hvem han er og tager modforholdsregler. Kommisæren finder sig selv i en sygeseng på enmandsstue med gitter for vinduet, en uforstående sygeplejerske og en læge, der er morfinist og tidligere KZ-fange men alligevel lydig overfor Nehle. På et hængende hår undgår Bärlach at blive opereret til døde ved fuld bevidsthed, da Gulliver dukker op.

Udmærket psykologisk gyser selv om Gulliver har mere karakter af en sagnkæmpe end af en virkelig person
Show Less

Publication

Kbh Fremad. Fremads kriminalromaner 1966 140 s.

Description

Inspector Barlach pursues a former Nazi doctor by checking into his clinic with the hope of forcing him to reveal himself, but then the tables are turned, and Barlach finds himself helpless in the clutches of his prey.

Language

Original language

German

Original publication date

1961

Physical description

140 p.; 18.9 cm

Local notes

Omslag: C. Vang Pedersen
Omslaget viser et øje, hele billedet er tonet rødt
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Oversat fra tysk "Der Verdacht" af Hagmund Hansen
Side 129: Nu forstår jeg. De tror ikke på andet end retten til at pine mennesker.

Pages

140

Library's rating

Rating

½ (136 ratings; 3.9)

DDC/MDS

833.914
Page: 0.3969 seconds