Eventyr i Australien

by Tome

Other authorsJanry (Author)
Paper Book, 1985

Status

Available

Call number

848

Library's review

Australien, ca 1985
Koku, en lidt agressiv type går ind i Soweh-Parh Legong distriktet i Australien. Det er et "Aboriginal Territory" og han har ikke tilladelse til at besøge det. Han begynder at hugget noget fra en indfødt grav, men bliver overrasket og får et los i rumpen og en forbandelse
Show More
oveni, så han hopper videre som en kænguru. En lille sten, som han taber, finder vej ned i et par støvler, der står i nærheden.
På den anden side af jorden er fotoreporteren Kvik og vennen Splint lige hoppet af flyveren og på vej hjem, da deres kollega, den kvindelige journalist Myg, fanger dem i ankomsthallen og forklarer at de er nødt til at tage til Australien med det samme. Det er deres fælles ven, grev Champignac, der har sendt et telegram og bedt om hjælp med en udgravning i Albuh-minen. De tager næste fly og nogle dage senere kommer de med fly nogenlunde tæt på Albuh-minen. De køber et skrottet lokomotiv og får det til at køre igen som et forsøg på at undgå piloten og hans kameludlejer af en bror, der begge vil have rigeligt med penge for at hjælpe.
Imens er Champignac og hans medhjælper Walker Donahue i færd med at grave og de finder faktisk hvad de leder efter og Champignac er dum nok til at fortælle det til nogle af minearbejderne. Da medhjælperen nogle timer efter leder efter Champignac finder han nogle, der er ved at grave en grav. Som de siger: Sam tog beslutningen, Mike kølede ham ned og vi kuler ham ned. Dagen efter kommer Splint og Kvik til og de når lige at redde Walker inden nogen begraver ham med en bulldozer. Walker viser en stor stenstatue, som er begravet i sandet og som Champignac og han var ved at grave fri. Imens har de indfødte opdaget at en helligdom er blevet besudlet og at Opalongs øjesten er væk. Kaloo-Long forsøger at finde den. Splint, Kvik, Myg og Walker beslutter sig for at grave Champignacs kiste op, for at finde ud af om han faktisk er død. Kisten indeholder heldigvis kun sten og skidt, for Mike skånede Champignac, da han ikke kunne lide at slå en gammel mand ihjel.
Walker bliver væk for de andre og falder ned imens Sam, Nasty og de andre diskuterer hvad de skal gøre ved Mike og Champignac. De læsser Champignac og Walker op i en lastvogn og kører mod Soweh-Pahr-Legong-Bjergene, uvidende om at Splint har gemt sig ovenpå lastvognen. Imens kigger Kvik og Myg sig om og de støder på Stump og Nasty og bliver taget til fange. Efter et stykke tid kommer lastvognen frem til målet som er en helligdom inde i reservatet. Ideen er at lave hærværk og efterlade Walker og Champignac der, så de indfødte vil lade deres vrede gå ud over dem. Der er også en flaske flydende sprængstof med, men den er de ved at tabe på vej væk og Spip får den til at trille ned og ødelægge lastbilen. Splint får befriet Walker og Champignac, men det holder ikke så længe, for de indfødte dukker op kort efter. Tilbage ved Myg og Kvik, har de fået en snak med Mike, der fortæller at den statue, Champignac har fundet, viser at området, hvor der graves efter opaler, er indfødt territorium, dvs minedrift vil blive forbudt og det passer ikke Sam, der tjener godt på det hele.
Mike, Myg og Kvik er stadig spærret inde, men det lykkes at komme fri. Det giver anledning til en større biljagt i store lastbiler og bulldozere, men den ender ved at Kaloo-Long får stenmonolitten til at flytte sig og smadre den ene bulldozer.
Alt ender godt, for de indfødte og opal-søgerne bliver enige om at dele udbyttet. Til gengæld får Kvik en lang næse, da de kommer hjem, for Myg har sendt sin reportage i forvejen og dermed taget vinden ud af hans sejl.

Harmløs historie, men det eneste overnaturlige er de indfødtes evner til at få sten til at svæve, så det er ikke helt så fjollet som det nogle gange er.
Show Less

Publication

Bagsværd : Interpresse, 1985.

Description

Spirou and Fantasio's friend, the Count of Champignac, asks them to join him in Australia, where he has heard that an ancient monolith is still standing. When they arrive, Champignac's colleague, Walker Donahue, informs them that Champignac has been abducted by a local gangster named Sam. The monolith they're after stands in the vicinity of an aboriginal mining village, prey to white prospectors trying to steal indigenous resources. Spirou and Fantasio must save Champignac from Sam's clutches while standing by the aboriginal people.

Subjects

Language

Original language

French

Physical description

46 p.; 28.8 cm

ISBN

8745602573 / 9788745602574

Local notes

Omslag: Tome
Omslaget viser en mediterende guru svævende over en klippe i ørkenen, mens greven, Splint og Spip ser tørstige ud i forgrunden
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Oversat fra fransk "Aventure en Australie" af Per Vadmand
Splint & Co., bind 28

Pages

46

Library's rating

½

Rating

½ (24 ratings; 3.5)

DDC/MDS

848
Page: 0.4677 seconds