Daily Star

by Morris

Other authorsXavier Fauche (Author), J. Léturgie (Author)
Paper Book, 1985

Status

Available

Call number

848

Library's review

USA, Det vilde vesten, ca 1865
Horace P. Greely er født ind i en familie af avisudgivere og på sin 18 års fødselsdag drager han ud for at grundlægge sit eget bladimperium. Det er farligt at skrive sandheden, så Lucky Luke møder Horace på et tidspunkt, hvor Horace og hans trykpresse er blevet
Show More
smidt i den lokale flod. Hans Washinton Imperial nr 3 bliver reddet op og han fortsætter med at interviewe togrøvere, togpassagerer som Buffalo Bill og sætter sit op som avismand i Dead End City.
Han skriver upopulære sandheder om saloonens drikkevarer og de handlendes avancer og snart kan oplaget sættes op til 35.
Grønthandleren, bedemanden og saloonejeren synes ikke det er sjovt og saboterer avisens papirforsyning. Luke hjælper og næste oplag er trykt på bagsiden af tiloversblevne efterlysningsplakater. Det fortsætter, så Luke kigger nærmere på papirleverandøren Jack. Denne havner i fængslet, da Luke opdager at han selv stikker ild til papiret. Jake stikker ild på arresten og flygter. Næste sabotagemål er tryksværten, men så bliver avisen da bare trykt med stærk kaffe.
De tre bagmænd forsøger at piske en folkestemning op, men Luke holder en modtale, der virker efter hensigten.
I stedet stifter de en ny avis "Epitaph", der skal være et gravskrift over Daily Star.
I starten går "Epitaph" dårligt, men så sætter de prisen ned til 0 kr. En gratisavis er født. Men journalistikken er ikke god, så Daily Star vinder terrænnet tilbage. Epitaph-folkene begår indbrud og ødelægger Daily Stars trykpresse. Som gengæld sætter Daily Star deres avisbud Pipo til at lære dagens avis udenad og aflevere den til abonnenterne mundtligt. Som modgengæld kidnapper Epitaph-folkene Pipo og får Jack til at lægge en bombe ved Daily Star. Det opdager Lucky Luke og så må de jo prøve at udrydde ham. Det går ikke godt og de må vandre i fængsel.
Pipo bliver befriet og betror at han nu selv vil skrive og under sit rigtige navn Jack London.

Ganske morsom historie og alle aviser må jo være startet i det små.
Show Less

Publication

Bagsværd : Interpresse, 1985.

Description

Horace Greeley is heading west with his printing press and his rock-solid belief in the power of the press, printing issues of his Daily Star as he goes. But his insistence on publishing the truth isn't making him universally loved. When Lucky Luke meets the quirky journalist, he agrees to help him settle in Dead End Gulch - and protect him against those who would rather not see their dirty deeds in print.

Subjects

Language

Original language

French

Original publication date

1984

Physical description

46 p.; 29 cm

ISBN

8745603014 / 9788745603014

Local notes

Omslag: Morris
Omslaget viser Lucky Luke og Jolly Jumper, der betjener en gammeldags trykpresse for at trykke aviser. I forgrunden ses en redaktør og et avisbud
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Oversat fra fransk "Le Daily Star" af Tonny Lützer
I kolofonen står godt nok Tony Lützer, men det tror jeg ikke på
Lucky Luke, bind 50
Side 13: Foretrækker De en foret eller en uforet kiste?

Pages

46

Library's rating

Rating

½ (21 ratings; 3.6)

DDC/MDS

848
Page: 0.583 seconds