Ratata som gidsel

by Morris

Other authorsXavier Fauche (Author), J. Léturgie (Author), Michel Janvier (Illustrator)
Paper Book, 1992

Status

Available

Call number

741.59493

Library's review

Det vilde vesten, USA, ca 1885
I et fængsel er den nyindsatte fange, Ransom, så utilfreds at han har skaffet en pistol og taget vagten Pavlov som gidsel. Direktøren anser fængselshunden Ratata for mere værdifuld end Pavlov, så Ransom ender med at tage Ratata som gidsel i stedet for og flygter
Show More
i fængslets suppevogn (som faktisk er næsten fuld af suppe) efter at have stillet krav om 10000 dollar før Ratata bliver udleveret. Næppe er Ransom udenfor synsvidde, før en inspektør dukker op for at inspicere fængslet. Direktøren og Pavlov binder ham en historie på ærmet om at Ratata er på hemmelig mission og at de skal have 10000 dollars til at male fængslet. Og i en rød farve.
Imens er Ransom nået hjem til kæresten Kate, der installerer gidslet i kælderen, hvor den straks begynder at spise af kulbunken.
Ransom tager tilbage til fængslet efter pengene og imens kommer en røver forbi og vil have penge af Kate. Ratata overfalder røveren, der flygter. Da Ransom opdager at gidslet er udenfor, bliver han sur på Kate, men Ratata overfalder ham. Ratata er ved at få en høj stjerne ved Kate.
Imens har fængslet fået leveret for 10000 dollars rød maling, hvilket ingen er tilfredse med. Ransom er rasende, men tager hjem uden hverken penge eller maling. Kate bliver truet af en bjørn, men Ratata får den til at overfalde Ransom i stedet. Pavlov bytter malingen med indianernes kunsthåndværk (Made in Mexico) og får direktøren til at udkommandere de andre vagter til at bruge deres penge i hans "Det muntre køkken" bod. Det giver dog langtfra penge nok til at gøre Ransom tilfreds. Da han kommer hjem, opdager han at Ratata har taget hans plads i sengen ved Kate. Han bliver sur, men det bliver Ratata også da han forsøger at flytte den, så Ransom må sove på gulvet.
Fængselsdirektøren får fangen Cactus Joe til at lave et bankrøveri, men det går galt for Cactus Joe stikker selv af med de røvede penge. Kate mener ikke at deres gidsel er fem øre værd og Ransom er tilbøjelig til at give hende ret. Han forsøger at slippe af med Ratata, men det er ikke så nemt, for den tror de leger tagfat. Ransom binder Ratata til et træ og går hjem, blot for at opdage at direktøren har sendt besked om at pengene er klar. (De er godt nok lavet af en falskmøntner og har Ratata's portræt i stedet for præsidentens, men det ved Ransom ikke endnu.). Imens har indianerne snuppet Ratata, men Ransom bytter lige over med Kate, uden helt at forklare hende detaljerne i det.
Det påfører selvfølgelig Ransom alles vrede og der er også en del, der har gættet at der er mange penge i nærheden, så det ender i et stort slagsmål.
Ransom stjæler inspektørens vogn, men taber sækken med penge og slår sig selv ud. Hesten kender vejen til fængslet, så Ransom bliver puttet tilbage i sin celle. Imens har inspektøren fundet pengene og forsøger at købe en ny hestevogn for dem. Så han ryger i spjældet, for pengene er jo falske.
Kate og indianerhøvdingen finder sammen. Og i fængslet kan Ransom og inspektøren finde sammen i et flugtforsøg, mens Ratata sover.

En ret plat historie, men der er da fart over handlingen.
Show Less

Publication

[Kbh.] : Serieforlaget, 1992.

Language

Original language

French

Original publication date

1992 (1e édition originale française, Lucky productions)

Physical description

48 p.; 28.7 cm

Local notes

Omslag: Morris
Omslaget viser Ratata, der har nedlagt en lille mand med en revolver og slikker ham i hele hovedet. Ved siden af ser en fængselsbetjent overrasket til, mens han holder en stor pose pengesedler
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Oversat fra fransk "Rantanplan otage" af Niels Søndergaard
Ratata, bind 3
Side 15: Som statsansat embedsmand burde han da vide, at en hastesag er mindst to måneder om at blive behandlet af det offentlige system.

Similar in this library

Pages

48

Library's rating

Rating

(6 ratings; 3.3)

DDC/MDS

741.59493
Page: 0.1232 seconds