Blåfødderne kommer

by Morris

Paper Book, 1983

Status

Available

Call number

741.5

Library's review

USA, Det vilde vesten, ca 1860
Pedro Cucaracha spiller kort med sherif Grindstone i den lokale saloon i byen Rattlesnake Valley. Pedro snyder, men sheriffen er overtroisk og tror at det bare er held. Lucky Luke overtager sheriffens kort og vinder, for han har gennemskuet snyderiet. Til gengæld
Show More
kvitterer Cucaracha med at holde sheriffen og Luke op og stikke af med puljen. Han får dog også en dynamitpatron med, for han har også snydt en guldgraver.
Luke forfølger ham, men han stikker af og havner ved indianerstammen Blåfødderne. Deres høvding "Tørstige Bjørn" har fødselsdag og Pedro lover ham en masse whisky, der befinder sig i byen. Telegraflinien til Fort Trumbull er det første offer Byen vinder første slag, men indianerne svarer igen med brandpile. Byen bliver reddet af et regnvejr. Næste angreb er store sten, der trilles ned af dalsiderne. Lukes modangreb er drabelige drager, der skræmmer indianerne.
Så graver de en tunnel, men den ender i fængslet. Næste trick er at Pedro barberer overskægget af og sniger sig ind i byen for at drive femte kolonne virksomhed. Vagtplanerne bliver fundet, vagterne bedøvet, indianerne tilkaldt og Pedro får også overmandet Luke og Grindstone. Han er dog lidt overmodig og hans plan bliver forpurret.
Nu iværksætter Blåfødderne en belejring af byen og den er ret effektiv. Byens katte forsvinder i suppegryderne og snart er der kun livremmen tilbage at koge suppe på. Lucky Luke tager på ekspedition og vha held får han dirigeret nogle bisonokser ind til byen, så efter en måneds belejring kan de nu spise som grever og baroner.
Blåfødderne bliver meget sure og med hjælp fra Gulfødderne og Grønfødderne angriber de byen fra begge sider på en gang og tager kontrol over byen. Det holder dog ikke ret længe for kavalleriet kommer til undsætning. Jolly Jumper løber Pedro op og han havner i spjældet.
Der bliver holdt gallamiddag for Lucky Luke, der organiserede forsvaret. Og da sheriffen bliver panisk fordi de er tretten til bords, kommer Jolly Jumper også med.

Ganske morsom historie, der dog mere er præget af gags end af handling.
Show Less

Publication

Bagsværd : Interpresse, 1983.

Description

Passing through the quiet little town of Rattlesnake, Luke exposes a Mexican gambler as a cheat and runs him out of town. Unfortunately, the hustler ends up in the hands of the Bluefeet Indians and manages to convince them to attack Rattlesnake. A siege begins, during which Luke will have to use all his guile and courage to keep the Bluefeet at bay until the cavalry arrives.

Subjects

Language

Original language

French

Original publication date

1956 (Le Journal de Spirou), 1958 (album)

Physical description

46 p.; 28.8 cm

ISBN

8775299682 / 9788775299683

Local notes

Omslag: Morris
Omslaget viser Lucky Luke og Jolly Jumper, der bekymret ser på røgsignaler fra det nærmeste bjerg. Røgskyerne ligner dødningehoveder.
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Oversat fra fransk "Alerte aux Pieds-Bleus" af Tonny Lützer
Lucky Luke, bind 45
Side 44: Lidt krudt i tobakken sætter liv i snakken.

Similar in this library

Pages

46

Library's rating

Rating

(14 ratings; 3)

DDC/MDS

741.5
Page: 0.4751 seconds