Maskotten

by Morris

Other authorsXavier Fauche (Author), J. Léturgie (Author), Michel Janvier (Illustrator), F. Garcia (Illustrator)
Paper Book, 1988

Status

Available

Call number

848

Library's review

Det vilde vesten, USA, 1881
En oberst er chef for et fort, hvor han holder styr på indianerne ved at vinde i kortspil. Han holder på at heldet skyldes hans maskot, en hund ved navn Fifi VI. Præsident James A. Garfield (som kun holdt embedet i 1881, fordi han blev myrdet) melder sin ankomst for at
Show More
underskrive en fredsaftale med indianerne. Obersten (og dermed fortet) kan ikke klare sig uden en maskot og sender derfor bud til fængslet om at få fængselshunden Ratata som ny maskot. Ratata bider obersten som noget af det første og obersten tager det som pris på at dyret sætter pris på ham. Fangevogteren Pavlov bliver indforskrevet til hæren og taget med, så han kan tage sig af Ratata. Obersten har stor tillid til Ratata som vagthund, så de bliver selvfølgelig røvet på vej tilbage til fortet. Efter ret lang tid får Ratata dog kontakt til en tømmerhugger, der befrier de bundne tre. De fortsætter til fods og Ratata er heller ikke god til at finde vej, så de bliver tilfældigt fundet af en patrulje fra fortet. Ratata bliver omdøbt til Fifi VII, får eget hundehus og gør sig gode venner med en skurkagtig "leverandør af alt" ved navn Turner. Han er selvfølgelig en vendekåbe, der sælger til både militær og indianere. For at have frie hænder forsøger han at bedøve Ratata, men kommer til at bedøve obersten i stedet. Ratata åbner for romtønden for at redde ham, men det går nu modsat, for general Patterson kommer på inspektion og obersten er døddrukken, da de finder ham.
Da han er ædru igen, tager han en deling med ud på patrulje for at checke terrænet inden præsidentens besøg. Ratata bliver væk og ender ved indianerne, der får en ide om at han er søn af den store Manitou, fordi han klatrer op i totempælen og deres totem har en forbløffende lighed med Ratata. De tager ham med på bisonjagt og han får hele flokken til at komme efter sig. En enkelt bisonokse rammer imod totempælen og jagten bliver erklæret en succes. Turner dukker også op i indianerlejren og Ratata graver stridsøksen op, så Turner får en handel ud af det. Indianerne køber spritnye Remington-rifler hentet fra fortet og får et rejenet som bonus.
Indianerne går på jagt igen ledet af Ratata og falder over præsidenten, som bliver taget til fange uden af hans kusk opdager det. Ratata hopper op i vognen i stedet. Da den ankommer til fortet er obersten glad for at se Fifi VII igen, men generalen er ked af at præsidenten er forsvundet.
Indianerne angriber i det samme og da Turner har byttet geværerne ud med noget med samme vægt, har soldaterne kun dåser med bønner at forsvare sig med.
Men indianerne får øje på Ratata inde på fortet og stopper angrebet. Forhandlinger går i gang og høvdingen spiller poker med obersten (der bruger mærkede kort, men de er blevet forbyttet). Høvdingen vinder og kan drage afsted med Ratata. Denne opdager præsidenten og spiser de reb, han er bundet med. Den befriede præsident følger med Ratata, der imidlertid leder ham tilbage til indianerne. Igen bliver der spillet poker og obersten vinder med fem esser mod fire. Turner prøver at blande sig og under slagsmålet lister Ratata hen og begraver stridsøksen.
Alle er glade, men Turner forsøger at flygte. I hans hytte finder man Fifi VI i et bur og obersten kan få Fifi VI tilbage mens indianerne overtager Ratata og Pavlov. Nogle uger senere synes Pavlov ikke om at skrælle kartofler for indianerne mere, så han og Ratata smutter og vender tilbage til fængslet.

Det er jo en del af genren, at vi skal ende ved udgangspunktet. så det er svært at klage over.
Show Less

Publication

Bagsværd : Interpresse, [1988].

Description

Tegneserie. Da den skøre hund Ratata bliver maskot for det 7. kavaleriregiment begynder stribevis af vanvittige og uberegnelige ting at ske.

Language

Original language

French

Original publication date

1987-09 (1e édition originale française, Dargaud)

Physical description

46 p.; 29.4 cm

ISBN

8745605947 / 9788745605940

Local notes

Omslag: Morris
Omslaget viser Ratata, der er ved at æde en støvle. Støvlens ejermand ser forskrækket til og er ved at tabe en firkløver og en harefod
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Oversat fra fransk "La mascotte" af Tonny Lützer
Ratata, bind 1
Morris er et pseudonym for Maurice de Bévève

Similar in this library

Pages

46

Library's rating

Rating

½ (7 ratings; 3.7)

DDC/MDS

848
Page: 0.4283 seconds