Daltonbrødrenes hævn

by René Goscinny

Other authorsMorris (Illustrator)
Paper Book, 1982

Status

Available

Call number

848

Library's review

USA, ca 1860-1900
Dalton-brødrene, Averell, William, Jack og Joe sidder i fængsel, men da en fængselsbetjent fortæller at han har mødt Lucky Luke i den nærliggende lille by, bliver Joe besat af tanken om at få hævn. De flygter, dog med en jernkugle lænket til Joe's fod, for en lommetyv
Show More
huggede filen fra Averell inden det blev Joes tur. Lucky Luke optager hurtigt forfølgelsen, men bliver hæmmet af at han var lige ved at blive hængt i en af byerne, han passerede. Beboernes paranoia bliver næret af Dalton-brødrene, der sætter falske efterlysningsplakater op med Lucky Luke på.
Sheriffen i byen havde tømt Lukes revolver, så Luke må finde sig i at blive taget til fange af Dalton-brødrene. I stedet for at slå ham ihjel, bruger de ham som stuepige, kok og altmuligmand.
Han lærer Averell at strikke, men Joe lugter lunten inden Averell dummer sig. Til gengæld putter Luke diverse medicin i aftenens suppe og undgår behændigt selv at spise af den. Daltons bliver hundesyge, men overlever og overfalder et tog, dog med begrænset held for toget er allerede blevet overfaldet 22 gange siden afgangen fra New York. I stedet tager de en dilligence, men det er en dum ide for der er en general Mustard med. Lucky Luke fupper Daltons, da røveriet er overstået, så han kommer med i dilligencen. Denne bliver reddet af kavalleriet inden Daltons når at indhente den og de må flygte med halen mellem benene.
De forskanser sig i Bashful City og Joe konfronterer Luke på hovedgaden. Joe har smurt pistolhylsteret i olie og kan ikke holde fast i revolveren, så det ender skidt for ham. Daltons ender tilbage bag tremmerne og slås indbyrdes, når vogterne ikke ser det.

Glimrende westerntegneserie, selv om handlingen er til at overse.
Show Less

Publication

Bagsværd : Interpresse, 1982.

Description

The Daltons have escaped! Words that all fans of Lucky Luke know well. But this is the story of the very first time that the idiot brothers break out of jail. Driven by Joe's unshakeable need to get revenge on Lucky Luke, the outlaws terrorise several towns before hatching a genius plan: get the Lonesome Cowboy his very own wanted poster. As the local populace begins turning on him, Luke must display infinite patience in order to catch his quarry.

Subjects

Language

Original language

French

Physical description

46 p.; 29 cm

ISBN

8775290499 / 9788775290499

Local notes

Omslag: Morris
Omslaget viser daltonbrødrene i håndstand, 4 mand høj. Flot nummer! Joe er nederst og har fodlænke på.
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Oversat fra fransk "L'Evasion des Dalton" af Tonny Lützer
Lucky Luke, bind 13

Similar in this library

Pages

46

Library's rating

Rating

½ (28 ratings; 3.7)

DDC/MDS

848
Page: 0.7413 seconds