Z som Zorglub

by Franquin

Paper Book, 1981

Status

Available

Call number

848

Library's review

Frankrig, Champignac, ca 1974
En gal videnskabsmand, Zorglub, har sat sig for at overtage verden med sin Z-stråle, der kan hypnotisere folk, så Zorglub kan styre dem fuldstændigt. Han starter i byen Champignac, hvis borgmester er noget indbildsk og udtrykker sig i overindviklede
Show More
sprogblomster.
Zorglubs opfindelser er ikke perfekte, så fx en fjernstyret bil kører galt med fotoreporteren Kvik efter at have bortført ham. Kviks ven Splint og deres kæledyr, egernet Spip bliver også involveret, foruden et pudsigt dyr ved navn spirillen. En grev Champignac har været lærer for Zorglub på universitetet, men det endte med at Champignac smed Zorglub ud. Zorglub vil gerne imponere Champignac. Det lykkes ikke så godt for greven er smartere end ham. Ved at dope sig - a la Georg Gearløs og hans tænkehat - får Champignac ideen til nogle små kasser som styrer Z-stråler udenfor bæreren. Zorglub har dog valgt et indirekte angreb. Han får landsbyens beboere sat op mod grev Champignac og de stormer slottet. De mødes dog af en champignonderiveret sovegas og falder i søvn blide som lam.
Zorglub forsøger at imponere med en Zorkopter og en Zor-raket og til sidst vil han skrive Coca-Cola på månen. Hans hypnotiserede ofre - Zor-mændene, som typisk er politifolk - har dog ikke helt styr på det og skriver Coca-Cola på Zor-sprog, Acoc-Aloc. Zorglub bliver ydmyg i nederlagets stund og forlader scenen på en cykel efter at have givet Zor-mændene fri igen.

Morsom parodi på superskurke som kendt fra James Bond. I denne tegneserie bekæmpes alt med champignons.
Show Less

Publication

Bagsværd : Interpresse, 1981. 3.oplag.

Description

A hairdryer sent by an unknown party temporarily turns Fantasio into a docile automaton. Coming to his senses in a moving, but driver-less, car, he hears the voice of his abductor, who introduces himself as Zorglub. When an accident allows Fantasio to escape, the mysterious kidnapper tries again with Spirou. In fact, the abductions' only purpose is to send the Count of Champignac a message he and Zorglub are old acquaintances. But what is the enigmatic genius planning?

Language

Original language

French

Physical description

63 p.; 28.7 cm

ISBN

8775291223 / 9788775291229

Local notes

Omslag: Franquin
Omslaget viser Zorglub, der tror han fjernstyrer greven, Kvik, Splint og Spirillen
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Oversat fra fransk "Z comme Zorglub" af Tonny Lützer
Splint & Co., bind 2
Side 21: Et flyvsk og uklart vidneudsagn ... Intet værd! Men hver gang frygtens engel får vor gamle by til at bæve ... så løfter jeg et tungt blik mod dette mørke og dystre slot, hvor der altid er mystiske og kryptogame aktiviteter i gang, der ryster mit borgmesterhjerte ... Nå, De er skadet?! Under håndgemæng?
Side 46: Kære Grev Champignac ... Som borgmester for byen og kommunen, vil jeg på indbyggernes vegne gerne have lov til at overbringe Dem en undskyldning for den ravage ... som visse af byens borgere gjorde sig skyldige i forleden dag. Jeg har naturligvis foreholdt de implicerede ... det forkastelige i den optræden, og jeg kan forsikdre Dem, hr Greve, at det ikke vil komme til at gentage sig!
Side 49: Jeg beklager, at vi ødelagde deres fly ... På den anden side var brugsanvisningen temmelig dårlig!

Similar in this library

Pages

63

Library's rating

Rating

(29 ratings; 4.1)

DDC/MDS

848
Page: 0.2907 seconds