Jagten på Splint

by Tome

Other authorsJanry (Author)
Paper Book, 1999

Status

Available

Call number

741.5

Library's review

Frankrig, ca 2000
Splint bliver involveret som forsøgsperson i et medicinsk eksperiment. Fotoreporteren Kvik var ellers første valg, for ideen kom fra Kvik og Splints fælles bekendte, den kvindelige reporter Myg, som forresten er træt af det navn og hellere vil kaldes Sophie, som hun faktisk er
Show More
døbt. Men Kvik smuttede for en gangs skyld på ferie, så derfor er det Splint, der kommer i ilden. Han melder sig til et forsøg i et laboratorium crb og det lyder tilforladeligt nok, indtil hende, der har taget imod ham, pludseligt stikker sit adgangskort i lommen på ham. Der står hendes navn Jenny Simmons og bag på er der skriblet: "Se at komme væk!". Han fortsætter nogle skridt endnu og vågner så op på asfalten ud for et forladt skur, det regner og han er mørbanket og kan ikke huske noget fra han fik kortet. Han vandrer tilbage til byen og sin lejlighed, men her venter en modtagelseskomite på fire bevæbnede mænd på ham. Han bliver beskudt, men smider en havenisse i hovedet på en af dem og vinder nok tid til at slippe væk. Han ringer til Sophie fra en telefonboks og hun siger ok for at han kan komme. Her bliver han også overfaldet, men får dog fat i en motorcykel. Politiet dukker op og sætter foreløbigt en stopper for forfølgerne, men disse har gode forbindelser til ministeren. Politi og militær bliver nu også indsat for at fange Splint. Imens har han fundet adressen på Jenny Simmons, men her møder han elitetropper, der er ude efter ham. Efterlysningsplakater og efterlysninger i landsdækkende medier følger, men han formår at holde sig skjult og forsøger også at kontakte Kvik. Han ender med at tage tilbage til crb laboratoriet. Og han begynder at kunne huske hvad det skete i laboratoriet.
Også andre kommer til stede ved laboratoriet, fx Sophie og Kvik og Splint. Så vi skal nok finde et andet navn til den Splint, vi har fulgt på flugten, fx Splint#. Splint går ind i laboratoriet og truer lederen med at han skal holde sine revolvermænd Fabian og Zack udenfor. Splint går ind i laboratoriet og møder Splint# og forklarer situationen. Splint# er født for få dage siden, men med erindringer og følelser og det hele. Sophie kommer også til og hun drager af med Splint#, mens Splint selv sprænger laboratoriet i luften.
Jenny Simmons dukker også op og hun viser sig at være agent for myndighederne, så crb-direktøren skal nok ind at snakke og måske ruske tremmer.
Nogle dage senere finder vi Myg og Splint, nåeh nej, Sophie og Splint# som passagerer ombord på et containerskib i Oman-bugten. Hun synes det er en fordel at Splint# har brug for hende, for selv om hun holder af Splint ved hun godt at han er inkarneret ungkarl og aldrig vil binde sig.

Udmærket album og måske er det fornuftigt nok at der ikke er nogensomhelst fokus på teknologien bagved kloningen af Splint.
Show Less

Publication

Kbh. : Carlsen Comics, 1999.

Subjects

Language

Original language

French

Physical description

43 p.; 29.9 cm

ISBN

8756271611 / 9788756271615

Local notes

Omslag: Tome
Omslaget viser et nærbillede af en skræmt Splint
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Oversat fra fransk "Machine qui rêve" af Niels Søndergaard
Splint & Co., bind 41
Side 43: Den, som engang sagde, at latter er forbeholdt mennesker, glemte kynisme, griskhed og foragt for liv.

Pages

43

Library's rating

Rating

½ (19 ratings; 3.6)

DDC/MDS

741.5
Page: 0.1884 seconds