Hjertetræet

by Comès

Paper Book, 1989

Status

Available

Call number

848

Library's review

Afghanistan og Frankrig, september 1985 og frem
Indeholder kapitlerne "1. Ambre", "2. Skovens ånd", "3. Hjertets øjne", "4. Rødt blod", "5. Rovfuglebillard", "6. Drømmenes loftkammer", "7. Ulvesolen", "8. Askenat".

Ambre har været på reportage i det krigshærgede Afghanistan. Hun er blevet
Show More
skudt i hovedet, har klap for det ene øje og får stærk medicin. Hun vender hjem til sin hjemegn i Ardennerne. Hun har nogle sjove syner, en baby, en dværg og den gamle mand. Måske er det bare sindstilstande hun kan glide over i?
En nabo, Patrick, som hun kender fra tidligere, dukker op og vil gerne hjælpe hende, fx ved at gå i send med hende og det har hun ikke lyst til. Hun skyder efter ham, men i hendes tanker er det dværgen, der har skudt. I alle tilfælde trækker Patrick følehornet til sig igen ret hurtigt.
En gammel mand, hr. Jean, har passet på hendes hus, mens hun var væk.
Patrick og nogle af hans venner leger paintball krig i området, men Ambre går bersærk, da det går op for hende at de leger krig. Hun tvinger Patrick til at smide bukserne, så han bliver ydmyget over for de andre. Det går op for Patrick at hun har fis i kasketten og er tilbage i barndommen med de imaginære venner, baby, dværg og den gamle mand. Og ikke mindst Hjertetræet. Hendes mor var død, da hun var ti og hendes far skød hun selv! Eller rettere, hun sagde at det var dværgen, der gjorde det for at beskytte babyen. Det gav en fribillet til sindssygehospitalet, men hun blev lukket ud igen som attenårig. Så tog hun hjem igen, hvor hun havde en affære med Patrick, inden hun tog til byen og tog en journalistuddannelse. Derefter ture ud til alle mulige brændpunkter i verden og en karriere som krigsreporter.
Og senest en tur til Afghanistan og retur som såret.
Patrick beslutter sig for at give hende en lærestreg og smider en sten gennem vinduet, hvor der står at hendes forbrydelse skal blive straffet.
Patrick og hans venner venter på at hun går udenfor og jagter hende derefter med paintballgeværer og en enkelt armbrøst. Hun kan ikke se det sjove i det og flygter over til den dyrepark, der ligger tæt på. Her lukker hun ulvene ud og de tager sig af Patricks venner, hvoraf en bliver dræbt. Det er Patricks ulve og politiet vil volde ham mange kvaler, så nu er han for alvor sur på Ambre. Han sætter ild til hjertetræet og til gengæld skyder hun ham. Mens han ligger og stønner, tømmer hun resten af hans benzindunks indhold ud over ham og sætter derefter ild til ham.
Det giver en enkeltbillet til sindssygehospitalet., men det er en lykkelig slutning for nu er Ambre, dværgen, baby, den gamle mand og ikke mindst Hjertetræet sammen for altid.

Lidt skræmmende beretning, hvor der ikke helt er nogen, man kan holde af eller med.
Show Less

Publication

[Bagsværd] Carlsen 1989

Language

Original language

French

Physical description

109 p.; 29.3 cm

ISBN

8756239769 / 9788756239769

Local notes

Omslag: Dieter Hermann Comès, eller Didier Comès
Omslaget viser en rovfugl, der sidder på en pæl. I baggrunden ses et fritstående træ med en stor krone.
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Oversat fra fransk "L'abre-coeur" af Søren Vinterberg

Pages

109

Library's rating

Rating

½ (11 ratings; 3.9)

DDC/MDS

848
Page: 0.2264 seconds