Mord mens ministeren sover

by Bo Balderson

Paper Book, 1981

Status

Available

Call number

839.73

Library's review

Stockholm, Sverige, ca 1980
Ministeren har givet plads til en kommission til bekæmpelse af vold på offentlige steder i sit hus i Spånga. Familien er på Lindsjön og ministerens svoger, lektor Vilhelm Persson er på besøg for at slippe væk fra storbyens larm. Han har taget lidt god te og andre
Show More
lækkerier med, men de bliver fortæret af kommissionsmedlemmer, der er blevet beværtet af ministeren med noget, der ligner morgenmadsprodukter døgnet rundt.
Kommissionsmedlemmerne er formanden Ingvar Brodén, Cecilia Carlberg, Maj-Britt Johnsson, Rut Rahme, Åsa Sjölander, Georg Stallemyr, Per Wickenfeldt.
Mens ministeren sover sødt om natten, bliver ekspeditionssekretæren Lars Mörck dræbt af to skud. Et gennem munden og et gennem hjertet.
Efter nogle forviklinger finder ministeren morderen, men det er slet ingen af kommissionsmedlemmerne, men Maj-Britt Johnssons gamle far, der sidder i rullestol.
Han ender med at begå selvmord efter at have aflagt komplet tilståelse i et efterladt brev. Motivet var at skærme datteren for Lars Mörck, som faderen kun havde skidt at sige om.

Ok krimi.
Show Less

Publication

Kbh. Forum 1981

Description

Kriminalroman om den foretagsomme svenske minister. I denne bog sker et mord i hans eget hjem, som han på utraditionel vis går i gang med at opklare.

Language

Original language

Swedish

Original publication date

1980

Physical description

199 p.; 19.9 cm

ISBN

8755306837 / 9788755306837

Local notes

Omslag: John Ovesen
Omslagsfoto: Andrew van Ooyen
Omslaget viser en kommode med en vinkøler og et spejl ovenpå.
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Oversat fra svensk "Statsrådet i tiden" af Inger Bang
Ministeren, bind 7

Pages

199

Library's rating

Rating

½ (4 ratings; 3.8)

DDC/MDS

839.73
Page: 0.1443 seconds