Teatre

by Frederic Soler

Paper Book, 1981

Status

Available

Call number

D04

Description

Lo castell dels tres dragons (El castell dels tres dragons, en català normatiu) és una gatada cavalleresca en dos actes i en vers, original de Frederic Soler, estrenada al teatre de l'Odèon de Barcelona, la nit del 28 d'abril de 1865.
L'any 1922, es va presentar al teatre Tívoli de Barcelona, una versió amb cantables, amb música d'Enric Morera i arranjaments de Francesc Pujols.
Esta repartit en dos actes.

La dida és un drama en tres actes i en vers, original de Frederic Soler, estrenat al Teatre Romea el dia 28 d'octubre de 1872.
L'acció passa en una masia del Camp de Tarragona

Batalla de reynas (Batalla de reines, en català normatiu) és un drama històric en tres actes i en vers, original de Frederic Soler, i estrenat al teatre Romea de Barcelona la nit del 25 de gener de 1887.

L'acció té lloc en morir el rei Pere el Cerimoniós i continua durant el regnat del rei Joan I. L'argument tracta de l'oposició entre Sibil·la de Fortià i Violant de Bar. Segurament inspirant-se en el model que li oferia Maria Stuart, de Friedrich Schiller, l'autor hi contraposa l'orgull i l'ambició de la primera a l'amor maternal de la segona, el fill de la qual ha estat segrestat per Sibil·la. Però potser la teatralitat soleriana tendeix a desbordar-se en l'efectisme melodramàtic

Genres

Collection

Publication

primera

Call number

D04

Language

ISBN

8429717056 / 9788429717051

Similar in this library

Page: 0.0844 seconds