L'Hereu Noradell

by Carles Bosch de la Trinxeria

Other authorsJordi Castellanos
Paper Book, 1979

Status

Available

Call number

D04

Description

L'hereu Noradell és una novel·la de l'escriptor Carles Bosch de la Trinxeria escrita l'any 1889, publicada per primer cop per la Impremta La Renaixença.Fou tornada a publicar l'any 1979 a la col·lecció MOLC d'Edicions 62, amb un pròleg de Jordi Castellanos. Va ser reeditada l'any 1991.
Bosch de la Trinxeria era un escriptor educat a França, i allà hi va conèixer les tècniques narratives realistes i naturalistes d'Émile Zola. Ara bé, en voler-les aplicar a la seva obra va topar amb la seva ideologia conservadora i cristiana, que li impedien aprofundir en aquesta tècnica narrativa. L'hereu Noradell es troba amb aquestes dificultats narratives, ja que al final la ideologia de l'autor farà que s'apiadi dels seus personatges i hi hagi una mena de justícia providencial que soluciona tots els problemes que hi ha hagut fins llavors.
És la primera novel·la pròpiament dita i la més significativa que escriu Bosch. Amb el subtítol que duu l'obra “estudi de família catalana”, Bosch deixa clar que vol transmetre una literatura documental i realista. El que més destaca és el costumisme rural que recull la novel·la. Pretén mostrar la realitat rural, la realitat catalana, tot idealitzant el model de família pairal tradicional.

Tags

Genres

Collection

Publication

Barcelona : Edicions 62, 1979

Physical description

190 p.; 19 cm

Call number

D04

Language

ISBN

8429714944 / 9788429714944

Similar in this library

Page: 0.1231 seconds