Odins ild

by Roger Leloup

Paper Book, 1987

Status

Available

Call number

848

Library's review

Tyskland, ca 1975
"Odins ild" handler om et batteri, der kan opfange statisk elektricitet og udlade den igen som en stråle. Ingrid Hallberg har opdaget opfindelsen et sted på slottet Eltz, tæt på Koblenz og har tilkaldt Yoko. Det er en Hans Richter, der har lavet mekanismen. En
Show More
arkitektstuderende Franz Thaler snupper den og forsøger at flygte, men den går af inde i hans bil og han brænder ihjel.
Yoko finder en walkie-talkie blandt Franz ejendele og i den anden ende er der nogen, der forsøger at overtale hende til at overlade mekanismen til ham. Han hedder professor Zimmer, arbejdede sammen med Richter og Franz var hans assistent, men Franz arbejdede i det skjulte for nogle banditter.
To af banditterne, Harry og Kurt, får fingre i våbnet og vil bruge strålen til at lamme et stort olietankskib, så det forliser. En mangemilionær Peter Hertzel har viet sit liv og sin formue til at tjene freden, så han finansierer Yoko Tsuno, så hun kan tage kampen op. Yoko Tsuno og hendes venner Pol Pitron og Vic Video får forpurret planen, men de bliver tvunget til at bruge deres egen stråle mod banditterne, hvilket koster en af disse, Helmuth, livet.

Nydeligt tegnet og fortalt science-fiction-agtig historie om den unge kvinde, elektroingeniøren, Yoko Tsuno. Alting er dog lidt kønsløst og sort/hvidt i karaktertegningerne, men det skal jo også mere underholde end give anledning til tankevirksomhed. Tegningerne er tydeligt gennemresearchede, så man kan tage på ferie i Tyskland og finde mange af lokationerne.
Show Less

Publication

Bagsværd : Interpresse, 1987.

Description

When Ingrid, Yoko's organist friend, invites her to a German castle, what are the chances it's merely for a concert? Among a collection of ancient instruments she is there to authenticate, Ingrid found a strange, technologically advanced device. It belonged to a physicist whose final work was, supposedly, a so-called 'death ray'. Trouble soon follows, and to prevent a mysterious gang from stealing the horrific technology, Yoko and her friends may have no choice but... to use it.

Language

Original language

French

Physical description

46 p.; 28.1 cm

ISBN

8745604703 / 9788745604707

Local notes

Omslag: Roger Leloup
Omslaget viser en ung japansk kvinde tæt på en raket og omgivet af elektriske udladninger
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Oversat fra fransk "Le Feu de Wotan" af Niels Søndergaard
Yoko Tsuno (dansk), bind 13

Pages

46

Library's rating

½

Rating

(25 ratings; 4)

DDC/MDS

848
Page: 0.159 seconds