Fangeskibet

by François Bourgeon

Paper Book, 1991

Status

Available

Call number

848

Library's review

England, 1780 - 1781
Første bind sluttede med at matrosen Hoel Marie Tragan skød sin kaptajn og selv blev skudt i skulderen. Skibslægen Michel de Saint-Quentin og den unge kvinde Isa hoppede også i baljen og det endte med at de blev reddet eller taget til fange af franskmænd.
I dette bind er
Show More
Hoel og Quentin interneret på et gammelt udtjent skib, der bruges som fængselsskib. Isa har fået job som huslærer for en overklassepige Mary Hereford. Mary er gravid med løjtnant John Smolett, der er en af de underordnede på fangeskibet. Kommandanten styrer skibet enevældigt og da han får nys om et muligt oprør blandt fangerne i forbindelse med en duel mellem en overfange "Guds Vilje" og en underfange "Cæsar" sætter han løjtnant Dewey på vagt i stedet for Smolett. Hoel bliver kontaktet af Smolett, der sætter ham ind i en risikabel flugtplan.
Duellen løber af stablen, men Cæsar er træt af en anden fange kaldet Æselblokken, som har sat intrigen i gang. Så Cæsar, der ved at han alligevel skal dø, starter med at myrde Æselblokken. Efter at både Cæsar og Guds Vilje er døde, bryder et stort slagsmål ud og soldaterne stopper det med en byge af kugler. De døde bliver proppet i kister og Smolett lykkes med at få Hoel og Saint-Quentin læsset i to af dem.
Om natten bliver kisterne fragtet ind på land, men undervejs får Smolett to af dem lempet over bord. De to kister bliver bjerget af Mary og Isa. Saint-Quentin er i en af dem, men den anden indeholder liget af Cæsar og ikke Hoel. Næste morgen sætter de en fælde for løjtnant Dewey, så de kan forhindre at kisterne bliver brændt.
Det lykkes med lidt genvordigheder, som blandt andet koster graveren livet. Dewey skal ikke have noget klinket, så han holder mund. Og graverens død tilskrives en arbejdsulykke. Til gengæld er smuglerbåden, som Smolett havde entreret med, stødt på et rev og de kan ikke komme videre før januar. Vinteren går, Hoel lærer at ride og Mary lærer ham at tale engelsk, omend med en rædselsfuld accent. En dag er han dum nok til at tage ind til byen, hvor han støder på løjtnant Dewey. På grund af en lille tiggerske, Lille Frø, opdager Dewey ham, men det lykkes for Hoel og Lille Frø at slippe væk. Lille Frø er skuffet over at Hoel foretrækker Isa, men sørger for at de kommer afsted i smuglerbåden "Skarven" og hun tiltrækker sig selv Deweys opmærksomhed. Dewey skyder hende, mens hans ledsager er ikke med på den slags grusomhed og stikker ham til gengæld ned. Ude på båden bruger de en lille kanon til at fortælle en fiskerbåd, der følger efter dem, at det er en dum ide. Braget fra kanonen passer perfekt med at Mary føder en lille pige. De løber ind i en storm og kaptajnen Per Erwan befaler at barnet skal døbes. Enora Anna Ioeiza Mari-Noela Berc'hed. Stormen begynder at lægge sig og kun en af de tre sømænd, der røg overbord, var fra Bretagne! De kommer til Frankrig og slår lejr i Noirmoutier. Michel de Saint-Quentin tager en tur til Nantes.
Han kommer tilbage og fortæller at Kaptajn Roselandes død ikke har voldt nogen stor sorg, men at Isas far kræver at de skyldige bliver fundet og hængt. Marys far har også stor indflydelse, fordi han ejer våbenfabrikker, så Michel har sørget for at de fem kan gå i skjul ved at rejse til kolonierne i et års tid eller to. Skibet er allerede valgt. "Marie-Caroline" med kaptain Boisboeuf. En af de første dag i april 1781 går de om bord. Kaptajnen Boisboeuf er ikke sådan at flytte på. Skibslægen Jean Rousselot er ombord for at passe på den last af slaver, som de skal have ombord et stykke af vejen. Det fik Saint-Quentin først sent noget at vide om og han holdt mund af frygt for at det lille selskab så ikke ville med. Men Saint-Quentin og nogle venner vil danne et selskab for at få slavehandelen forbudt. Rousselot vil skrive notater undervejs, men forudser at tiden bliver knap og at Isa og hendes venner kan yde værdifuld hjælp.

Fantastisk flotte tegninger og en spændende historie.
Show Less

Publication

Kbh. : Carlsen Comics, 1991.

Description

Tegneserie i farver. I England er Isa blevet huslærer for en overklassepige. Sammen forsøger de at befri Isas venner - Tragan og major Quentin - og at flygte til Frankrig.

Language

Original language

French

Original publication date

1980

Physical description

48 p.; 29.3 cm

ISBN

8756218990 / 9788756218993

Local notes

Omslag: François Bourgeon
Omslaget viser en kvinde, der sidder på et stort anker og kigger ud på et fangeskib et lille stykke ude i vandet.
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Oversat fra fransk "Le ponton" af Ole Steen Hansen
Vindens passagerer, bind 2

Pages

48

Library's rating

Rating

½ (29 ratings; 3.9)

DDC/MDS

848
Page: 0.1653 seconds