Ministerens mord

by Bo Balderson

Paperback, 1973

Status

Available

Call number

839.78

Library's review

Stockholm, Sverige, 1970.
Ministeren bliver beordret til ikke at vise sig i rigsdagen for ikke at spolere igangværende forhandlinger. Det kan nemlig nemt udløse konflikter at have en socialdemokratisk justitsminister rendende rundt, som har en arbejdsfri indtægt på tres millioner om året og 16
Show More
børn.
Altså ordner han forretningerne hjemmefra. Hans departementschef Svante Svanberg og andre medarbejdere følger selvfølgelig med og Säpo sørger for at arbejdsværelset har en ordentlig og dirkefri lås på. Derfor er det en overraskelse, da departementschefen først forsvinder og derefter dukker op som lig i et skab i ministerens arbejdsværelse, mens der er besøg fra Stockholms Husmoderforening.
Ministeren går straks i gang med at efterforske. Og næsten alle mistænkte har en blå plet eller to. Og det har liget selv forresten også. Svanberg havde noget kørende med sin sekretær, fru Anita Johansson. Det havde Konsul Karl Kerting også, foruden at hun jo altså er gift med en kolerisk direktør, hr Johan Johansson. Han har delt smæk ud til begge elskerne, hvilket forklarer nogle af de blå mærker. Svantes kone Svea Svanberg har også delt bank ud.
Retschefen Rydlander dukker op ved næste besøg fra husmoderforeningen. Han har fået knust baghovedet, men ligger ellers på samme måde i samme skab og er lige så død. Ministeren har nu regnet ud at det er afdelingsleder Dååbh fra skatteministeriet, der er drabsmanden. Ministeren stiller en fælde og Dååbh går lige i den. Han havde i arrigskab kvalt Svanberg i ministerbilen og smidt ham i grøften. Svanbergs taske havnede på kørebanen og da Rydlander lidt senere kørte over den, troede han at det var Svanberg, han havde kørt over. Da han opdagede at Svanberg var død, puttede han ham ind i skabet.
Dååbh slog Rydlander ihjel, fordi han var kommet lidt for tæt på sandheden.

Vældig morsom fortælling med hip til højre og venstre i flæng. Lektor Vilhelm Persson er en vældig underholdende Dr. Watson til Lillemand's Sherlock. Perssons beskrivelser er særdeles veloplagte.
Show Less

Publication

[Kbh.] [Spektrum] 1973 Spektrums paperbacks.

Description

Kriminalroman hvor den svenske minister deltager i efterforskningen, efter at der under husmoderforeningens besøg bliver fundet et lig i skabet på hans kontor.

Language

Original language

Swedish

Original publication date

1971

Physical description

235 p.; 20 cm

ISBN

8700046817 / 9788700046818

Local notes

Omslag: John Ovesen
Omslaget viser en hånd, der holder noget, der ligner en lup.
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Oversat fra svensk "Statsrådets fall" af Inger Bang
Ministeren, bind 3
Ministerens kone hedder Margareta og de bor i en kæmpekasse af et hus i Spånga, for man kan ikke være socialdemokratisk minister og bo på Djurholmen.
Side 122: Jeg har nået den alder og den grad af skrøbelighed, da omgang med venner stort set indskrænker sig til, at vi overværer hinandens begravelser.
Side 123: Ansigtet havde den rødblissede teint, som man kan finde hos alkoholforbrugere i større stil og sognepræster i blæsende sogne, og da huden havde fået lov at brede sig over hele hovedet uden at standses af hår andre steder end på ubetydelige pletter over ørerne, var resultatet blev temmeligt opsigtsvækkende.
Side 149: For en mand, som i tredive år har læst stile af undertiden forbløffende intim karakter, er der ingen uovervindelige hæmninger mod at lytte et øjeblik ved en dør.
Side 149: Jeg er ikke sippet eller dogmatisk. Tværtimod vover jeg at betegne mig selv som fordomsfri og tolerant, også når det gælder erotisk samliv. Men der findes grænser, som ikke bør overskrides. Hver ting til sin tid. En mand bør ikke indlede - eller lade sig lede ind i - en fri forbindelse i det samme hus, hvor han om en halv time skal spise stegt medisterpølse med sin kone og sine seksten børn.
Side 179: Jeg vågnede og følte mig som en dårligt restaureret del af det kongelige skib Wasa.

Pages

235

Library's rating

Rating

(7 ratings; 4.2)

DDC/MDS

839.78
Page: 0.2444 seconds