Timmins' lille middag og Cox's dagbog

by W. M. Thackeray

Paper Book, 1962

Status

Available

Library's review

England, London, ca 1850
"Timmins' lille middag" handler om mr og mrs Fitzroy Timmins, der er af god familie og bor i et fint kvarter. Han er sagfører og tjener udmærket, så konen Rosa inviterer 20 venner og familie til fin middag. Desværre takker de allesammen ja, og der er slet ikke plads til
Show More
så mange og hvem skal lave maden, hvad skal de have og hvordan får de bestik og spisestel nok? Allerede inden de er kommet ordentligt i gang har Fitzroy overtrukket sin konto. Mrs Timmins inviterer også nogle til te, hvilket selvfølgelig giver fornærmede miner hos dem, der "kun" er inviteret til te, fx Timmins bedste ven Simmins. Mr Timmins svigermor, mrs Gashleigh, kommer for at hjælpe, hvilket Fitzroy ikke er begejstret for. Fx er Rosa og hendes mor ikke enige om menuen. Rosa har fundet på at Fitzroy kan spørge henne i hans "Megatherium klub" om ikke kokken Mirobolant, kan sende en af hans hjælpekokke og på den måde lave middagen og konditorvarene hjemme for næsten ingenting. Fitzroy får den unge Cavalcadour til hjælp, men denne har meget dyre vaner med indkøb.
???

"Cox's dagbog" indeholder delene "Det første skridt", "En dag på jagt", "Sidste omgang", "En aften i operaen", "En træffende bemærkning", "Ved Beulah, torsdag den 25. juli", "Turneringen", "En tur under vandet", "Sagt op!", "Hjemmets arne".
Den handler om frisøren Sam Cox, der egentlig har en udmærket forretning og ejer en gammel familieopskrift på en hårbalsam, som giver en udmærket biindtægt. Han har en søn Tuggeridge og en datter Jemimarann og en kone Jemima. Han har en ung svend, Orlando Crump, og egentlig er hans ambition bare at Orlando og Jemimarann finder sammen og at Tug kan føre forretningen videre en dag. Men en dag arver hans kone en styrtende masse penge fra en onkel, der ikke har efterladt testamente. ???

Cox's dagbog er Jeppe i Baronens seng bare med forsynet som iscenesætter af løjerne. Timmins' lille middag er mest en lille moralsk historie om ikke at skræve videre end bukserne kan holde. Ret forudsigelige historier, men underholdende fortalt.
Show Less

Publication

[Kbh. ] : Thaning & Appel, 1962.

Description

Publisher: Bradbury and Evans Publication date: 1865 Subjects: Fiction / General Fiction / Classics Fiction / Literary Literary Criticism / European / English, Irish, Scottish, Welsh Notes: This is an OCR reprint. There may be typos or missing text. There are no illustrations or indexes. When you buy the General Books edition of this book you get free trial access to Million-Books.com where you can select from more than a million books for free. You can also preview the book there.

Language

Original language

English

Original publication date

1848 (in: Punch)

Physical description

104 p.; 20.2 cm

Local notes

Omslag: Ikke angivet
Omslaget viser en mand på vej ind ad en dør med skiltet Fubsbys ovenover
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Oversat fra engelsk "A Little Dinner at Timmins's", "Cox's Diary" af Ove Brusendorff
Humorist serien, bind 10
W. M. Thackeray = William Makepeace Thackeray
Timmins lille middag og Coxs dagbog

Pages

104

Library's rating

Rating

½ (4 ratings; 3.6)
Page: 0.1703 seconds