Dans min dukke

by Maria Lang

Paper Book, 1983

Status

Available

Call number

839.78

Library's review

Sverige, april, maj og juni 1982
Operasangerinden Camilla Martin er på turne med kirkekoncerter og har organist Thomasine Fox med. De starter i Västerås Domkirke og inden møder de Almi Graan, som er kriminalforfatterinde. En meget sympatisk fan af Camilla hedder Semmy MacGregor og er søn af en
Show More
amerikansk oliemillionær. Ove Hoffner laver dukketeater på højt plan og Camilla overværer en flot forestilling. Senere på dagen bliver en af dukkerne, en flot thailandsk marionetdukke fundet ødelagt og Ove bliver rasende og ked af det. En af hjælperne ved forestillingen er Ritva Lindell, som bor sammen med den yngre Roger Rasmusson, som er en dygtig lysmand, men har svært ved at holde på et job. Camilla kender ham fra tidligere og undgår ham gerne,
En måned senere optræder Camilla som Salome på operaen i Stockholm og samtidig med at hun får Johannes Døberens hoved på et fad, indtræder en total strømafbrydelse. Det er sabotage og næsten alle fra Västerås hændelsen med dukken er også i nærheden af scenen. Stalkeren Semmy, Ritva og Chris som statister og Thomasine Fox.
I juni optræder Camilla med en kirkekoncert i Skoga på en søndag. Efter forestillingen er der dukketeater med Ove Hoffner på biblioteket. Efter denne finder Camilla organisten Thomasine Fox død i et tilstødende værelse. Halsen er brækket og det er helt tydeligt et drab. Christer kommer til og er i et dilemma fordi han både er efterforsker og selv er indblandet. Erk Berggren, politimester Björn Lundevall i Lönnstad, lenspolitichef Anders Löving, retslægen doktor Glas og teknikeren Niklasson bliver involveret.
Det bliver afsløret at Semmy' s Tante Liz er Ritvas biologiske mor og at hendes far er Mattias Martin, som også er Camillas far. Dvs Ritva og Camilla er halvsøstre, hvilket Ritva men ikke Camilla har været klar over længe. Ritva har beundret Camilla og samtidigt været misundelig ud over alle grænser, så det er Ritva, der har ødelagt dukken (fordi den lignede Camilla) og slukket lyset på operaen
Til gengæld er det Roger Rasmusson, der har dræbt Thomasine. Det gjorde han fordi hun havde en båndoptagelse af at han overfaldt Camilla i hendes garderobe. Episoden fik ham fyret og bortvist fra operaen, men han blev ikke politianmeldt, fordi Camilla tænkte på sit eget og Christers rygte. Thomasine brugte båndet til en svag afpresning af Camilla, så det blev Thomasine, der akkompagnerede Camilla på turneen, men faktisk gik de godt i spænd og Thomasine var dygtig. Efter at turen var ovre, gav Thomasine båndet til Camilla.
Efter lang overtalelse fra flere venner giver Camilla båndet til Christer, som dels ikke hører hele båndet og dels gerne vil undgå at få det med i de officielle sagsakter. Almi løser uforvarende problemet ved at komme til at overspille båndet. Inden har det dog tjent et formål for Roger forsøger at flygte da det går op for ham at Christer har båndet. Derved afslører han sig selv som morderen og han tilstår da også, da han bliver indhentet og fanget.

Glimrende krimi, selv hvis man ikke går op i musik, salmesang og lange citater på svensk.
Show Less

Publication

[Kbh.] : Wøldike, 1983.

Description

Kriminalroman, hvis handling udspilles under en turné, som operasangerinden Camilla Martin giver i svenske kirker. Christer Wijk støder på flere hemmeligheder i sagen.

Language

Original language

Swedish

Original publication date

1982

Physical description

173 p.; 20.4 cm

ISBN

8772336552 / 9788772336558

Local notes

Omslag: Chris Bergendorff
Omslaget viser en marionetdukke, hvor hovedet er knækket af
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Oversat fra svensk "Docka vit docka röd" af Grete Juel Jørgensen
Maria Lang, bind 35
Side 27: rampefaber - det er da vist en svedisme for lampefeber?

Pages

173

Library's rating

Rating

(3 ratings; 2.3)

DDC/MDS

839.78
Page: 0.1321 seconds