Djævelens orgel

by Roger Leloup

Paper Book, 1988

Status

Available

Call number

848

Library's review

Tyskland, ca 1975
"Djævelens orgel" handler om en tur på Rhinen. Den unge elektroingeniør Yoko Tsuno og hendes to venner Vic Video og Pol Pitron er ombord på et passagerskib fra Köln-Düsseldorfer selskabet, da de redder en ung kvinde, Ingrid Hallberg. Hun er blevet bedøvet og skubbet i
Show More
floden, så uden Pols hurtige indgriben var hun død. Hendes far er død for en uge siden og det har nok noget med et lydbånd at gøre. Alle fire står af i St. Goar og følger med Ingrid hjem. Her overrasker Yoko en indbrudstyv, der dog ikke tøver med at prøve at slå hende ihjel. Han undslipper og da de gennemgår hus og have finder de en enorm orgelpibe. Den er så ødelæggende som en viggofon, når man sætter tryk på. En besked bliver afleveret om at komme til togtunnelen. Her finder Yoko en italiener, Alberto Razzi, der har arbejdet sammen med Ingrids far, hr Hallberg. Han fortæller dem at han så hr Hallberg blive skudt.
Sporene fører dem til slottet Katz og Djævelens Orgel, hvor man i en prolog har set en mand blive slået ihjel af en anden mand med en underlig hjelm/maske på. Yoko finder masken, men på vej tilbage bliver hendes båd påsejlet og masken går til bunds. De opsøger slottet og møder en Otto Meyer og hans skumle nevø Karl. Otto er lidt underlig, men Karl er mere underlig. En flyvende hund (en flagermus) dukker op, men har ikke så meget med historien at gøre. Yoko udforsker slottet om natten og bliver taget til fange af Karl. Han har også fanget Ingrid og har planer om at dræbe dem med orglets infralyd. Motivet er at gøre onklen vanvittig, så han kan få ham umyndiggjort og selv overtage Ottos formue.
Yoko undslipper ved at slå hul på en af orgelpiberne, men det får hvælvingen til at begynde at styrte sammen. Det ender med at nevøen Karl Meyer bliver dræbt af et tog, mens han forsøger at dræbe Yoko. Onklen og Ingrid dysser sagen ned, så Ingrids far og nevøens død ikke bliver koblet sammen og så orglets eksistens ikke bliver røbet.
I stedet forbliver det begravet i den nedstyrtede hvælving og Ingrid fortsætter sin fars orgelbyggerværksted med Alberto som leder.

Nydeligt tegnet og fortalt science-fiction-agtig historie om den unge kvinde, elektroingeniøren, Yoko Tsuno. Alting er dog lidt kønsløst og sort/hvidt i karaktertegningerne, men det skal jo også mere underholde end give anledning til tankevirksomhed. Tegningerne er tydeligt gennemresearchede, så man kan tage på ferie i Tyskland og finde mange af lokationerne.
Show Less

Publication

Kbh. : Interpresse, 1988.

Description

5ravelling down the Rhine, Yoko and her friends save a young stranger from drowning. Sensing foul play, the young Japanese girl decides to stay with her new friend Ingrid and investigate the unusual circumstances. There, amidst the beautiful castles of the Rhine Valley, she will face a danger straight out of the Renaissance and battle the devil himself to the sound of his own monstrous pipe organ.

User reviews

LibraryThing member jjmcgaffey
The story was pretty strong; the art was a lot more simplistic (particularly Pol's nose!). Turns out the English editions of the series are in somewhat random order, and this is one of the early books. Again, a lot of convenient coincidences, but still a neat story.

Language

Original language

French

Original publication date

1973

Physical description

46 p.; 28.7 cm

ISBN

8775295415 / 9788775295418

Local notes

Omslag: Roger Leloup
Omslaget viser en ung japansk kvinde, der er bevæbnet med et sværd, men trues af en riffelbevæbnet person i brynje og heldækkende beskyttelseshjelm. I baggrunden ses et meget stort orgel
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Oversat fra fransk "L'Orgue du Diable" af Niels Søndergaard
Yoko Tsuno (dansk), bind 2

Similar in this library

Pages

46

Library's rating

½

Rating

(36 ratings; 4.1)

DDC/MDS

848
Page: 0.2365 seconds