Vindens datter

by Roger Leloup

Paper Book, 1983

Status

Available

Call number

848

Library's review

Hong Kong, Japan, ca 1980
Den unge japanske elektroingeniør Yoko Tsuno og hendes to venner Pol Pitron og Vic Video er fløjet til Hong Kong og lander i Kai-Tak. Her kontaktes de af kineseren Tchen Wou-Tcheng, der er geofysiker lige som Yokos far, professor Seiki Tsuno. Tchen fortæller at Yokos far
Show More
er begyndt at skabe kunstige tyfoner. Det blev i starten financieret af en Ito Kazuky, der så det som et glimrende våben og ville genskabe Japans storhed. Yokos far var imod og nu er der to grupper, en der laver tyfoner, og en, der tilintetgør dem. Tyfonerne truerne både Japans og Kinas kyster, så under kodenavnet Vindens Datter (Vinden er her de millioner af fredelige folk, der bare gerne vil have deres høst i fred for tyfoner) går Yoko ind på at blande sig.
Yoko bliver droppet med faldskærm og når lige at tænke at hun måske er på vej i en fælde. Hun lander ganske rigtigt tæt ved nogle ninjaer, der er ude på at fange hende, men med hjælp fra en buddhistisk munk slipper hun fra dem. Hun snupper endda en af deres dragter og kommer ud til kysten, hvor hendes fars hus ligger. En trofast medhjælp, Aoki, er lige ved at skyde hende, fordi han tager hende for en angriber. Ninjaernes medhjælpere er dog lige i hælene på hende, så Pol og Vic er nødt til at redde hende fra en bådebro med angriberne lige i hælene. Aoki har kendt Yoko fra barnsben og nærmest været en far for hende, fordi Seiki altid havde travlt med arbejde og moderen Masako Ishida var altid ved sin mands side.
De sætter kursen mod Seiki's base, som er en ø en times sejlads derfra. De afskæres af nogle tyfoner, styret af Kazuky, men disse bliver ramt af Seiki's missiler, dog først efter at have sænket båden, hvor Yoko befinder sig. De redder sig i land på en bøje, men bliver samlet op af Kazukys mænd.
Kazukys base er under vandet, faktisk koblet fast til vraget af Yamato (den største panserkrydser, som Japan nogensinde har bygget, og sænket af amerikanerne under anden verdenskrig).
Ito Kazuky starter en supertyfon (for at demonstrere at det er et muligt supervåben) og saboterer Seiki Tsuno's modaktion. Tyfon bliver slået ud af kurs og i stedet for at følge en cirkelbane over havet, så har den nu kurs mod beboede områder på land. Seiki har en plan for at stoppe den, men den er meget drastisk. Yoko's ven Aiko flyver en atombombe ind i tyfonen, mens Yoko flyver en speciel ikke-atombombe ind i toppen af tyfonen. Aiko's fly får brækket en vinge af, så han tager atombomben med sig i en selvmordsaktion.
Seikis plan lykkes og tyfonen bliver uskadeliggjort. Yoko bliver blindet midlertidigt og må lande flyet fjernstyret fra et af Seiki's skibe.

Udmærket historie og sjov japansk logik. Fx sender Kazuky ninjaer og maskinpistolbevæbnede folkmod Seiki's folk, men bagefter behandler han hende superhøfligt.
Show Less

Publication

Bagsværd : Interpresse, 1983.

Description

Besides being very pretty, intelligent and combative, Yoko Tsuno is an electronics engineer who always remains faithful to her values: loyalty, friendship and respect for life. In this volume, a megalomaniac businessman has stolen the artificial typhoon created by Yoko's father and intends to use it as military weapon. Hundreds of lives are in danger. Yoko and her teacher, Aoki, eventually manage to neutralise the typhoon - but Aoki has to sacrifice himself in the process.

User reviews

LibraryThing member jjmcgaffey
A much richer story than the first two I'd read - Yoko is dealing with family, and history, and Japanese history, and honor...The villain rather gives himself away at the crisis point; before that, he'd managed to project an image of ambition and patriotism. After that, it was clear he was just
Show More
greedy. Good art, though there are an awful lot of similar-looking men.
Show Less

Language

Original language

French

Original publication date

1979

Physical description

46 p.; 28.7 cm

ISBN

8745600430 / 9788745600433

Local notes

Omslag: Roger Leloup
Omslaget viser en ung japansk kvinde i forgrunden, i baggrunden ses en stor skypumpe og et lille luftfartøj
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Oversat fra fransk "La fille du vent" af Niels Søndergaard
Yoko Tsuno (dansk), bind 8

Similar in this library

Pages

46

Library's rating

Rating

(23 ratings; 4.2)

DDC/MDS

848
Page: 0.2294 seconds