Varsleren

by Fournier

Paper Book, 1982

Status

Available

Call number

848

Library's review

Frankrig, Bretagne, ca 1980
Ororea sender Splint og Kvik en invitation til en international mini-kongres for magikere. Den er i Bretagne og de tager straks afsted. Ororea er taget ud til et atomkraftværk, men er tilsyneladende forsvundet og på vejen ser de Varsleren, der ifølge lokal overtro
Show More
varsler død. Han hjælper dog med at redde Ororea og de tager tilbage til hotellet efter en konfrontation med et par skumle typer.
På hotellet venter Retros Athana, Al Kazar og Itoh Katah. De er ægte magikere og kan læse tanker, hypnotisere og trylle.
Historien udvikler sig meget fjollet og ulogisk. På atomkraftværket fremstiller man Thyrinium 2000, et nyt stof, der er 1000 gange så kraftigt som plutonium, men som ikke afgiver radioaktivitet, hvis det er nedkølet. Ifølge Splint er der nok i en lille beholder på størrelse med en termoflaske til at gøre en fjerdel af Jorden ubeboelig. Og Itoh Katah kan selvfølgelig bare trylle det væk, pist væk.
Det vidste Varsleren ikke at han kunne, men han er meget begejstret over det.

Alt i alt en forfærdelig gang sludder, der måske skal ses som et indlæg imod atomkraftværker, men det var vel ikke nødvendigt at postulere så mange umulige ting for at få aflevere den prædiken?
Skurkene vil stjæle stoffet og de skyder hele tiden med maskinpistol, smider bomber og forsøger at køre folk ned, så det er jo utroligt svært for politiet ikke at lægge mærke til dem, men heldigvis er både politi og vagter dummere end en papdør!
Show Less

Publication

Bagsværd : Interpresse, 1982.

Description

I Bretagne er der bygget en kæmpemæssig atomforsøgsstation, som ikke alle er lige begejstrede for, især ikke en mystisk lokal skikkelse, "Varsleren". Splint, Kvik og Spip får et eventyr lidt udover det sædvanlige.

Subjects

Language

Original language

French

Physical description

46 p.; 28.7 cm

ISBN

8775298724 / 9788775298723

Local notes

Omslag: Fournier
Omslaget viser i baggrunden en underlig person, der ligner et fugleskræmsel. Han står ved siden af et fabriksanlæg i flammer og i forgrunden ses Spip, Kvik og Splint i selskab med en ung kvinde
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Oversat fra fransk "L'Ankou" af Per Vadmand
Splint & Co., bind 23

Similar in this library

Pages

46

Library's rating

Rating

½ (13 ratings; 3.6)

DDC/MDS

848
Page: 0.1102 seconds