De tre små spiriller

by Batem

Other authorsYann (Author), Franquin (Author)
Paper Book, 1990

Status

Available

Call number

848

Library's review

Palombia, 1990
En han-spiril og en hun-spiril har fået tre små spiril-unger, som er en lille gul hun og en sort han og en gul han. De bor tæt på en gammel vulkan, Monte Urticando, der er fyldt med "comitl" søjlekaktusser som blomstrer hvert femtende år og har en duft som er en blanding af
Show More
chanel no 5 og gammel sokkesaft. En dag spreder duften sig og han-spirillen begiver sig afsted med de tre unger og lader moderen tilbage i reden.
Et gammel jaguar "Gatogordo" har kig på ungerne som fødeemner. Og han-spirillen har valgt at gøre sig usynlig og tage hjem til reden. Ungerne er overladt til sig selv. Her er farlige dyr, som fx imalipusram-slangen, der næsten ligner en spiril, når den puster sig op. Den kan dog også bruges som ridedyr og et tomt skildpaddeskjold kan bruges som ly imod jaguaren. Denne kan dog være usportslig nok til at lægge skjoldet ud i solen. Og på den anden side kan hikihik-fuglen også hjælpe spirillerne. Og de tre tilsammen er mere ned hvad en jaguar kan lade sig byde.
En dag er kaktusblomsterne færdige med at blomstre og de tre unge spiriller finder hjem til forældrene, der bliver ellevilde over at se dem igen.
Gatogordo finder sig en hunjaguar og bliver ellevild over det.

Ret handlingsløs historie, men meget levende tegnet.
Show Less

Publication

Bagsværd : Interpresse, 1990.

Description

Tegneserie. Hver 15. år blomstrer en speciel kaktus i et vulkankrater i den palombianske jungle. De 3 små, opfindsomme spiriller bliver efterladt alene der, og mange farer truer, før de genforenes med forældrene.

Subjects

Language

Original language

French

Original publication date

1989-11

Physical description

47 p.; 29.5 cm

ISBN

8745609152 / 9788745609153

Local notes

Omslag: Batem
Omslaget viser de tre små spiriller, der klatrer rundt i en kaktus ved nattetide
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Oversat fra fransk "Le pollen du Monte Urticando" af Freddy Milton
De små spiriller, bind 4

Pages

47

Library's rating

Rating

(10 ratings; 3.4)

DDC/MDS

848
Page: 0.2609 seconds