Hændeligt uheld

by Anders Bodelsen

Paper Book, 1980

Status

Available

Call number

839.8

Library's review

Danmark, ca 1968
Henrik Mørk er på vej til at blive direktør i bilfirmaet Autonord, hvor han overhaler Melchior i gunst ved overdirektøren Falck. Autonord er tysk ejet og Heissbüttel vil finansiere en dansk samlefabrik for en ny model. Efter underskrivelsen af kontrakten tager Mørk i byen med
Show More
tyskerne samtidig med at han lige får købt en byggegrund i Ordrup. Grunden er gammel mose, så den er nærmest oversvømmet og lidt af et sats.
Om aftenen havner han i et selskab med nogle ca 10 år yngre danskere, han slet ikke kender på forhånd. Han drikker lidt og ryger lidt, inden han i en lånt bil bevæger sig til nærmeste station. Bilen har elendige bremser og han kommer til at køre en gammel mand på cykel ihjel.
Han overvejer situationen og skjuler ulykken så godt han kan. Selv om politiet leder efter den ukendte gæst til selskabet, finder de ham ikke.
Det gør til gengæld forlagsassistent Preben Hostrup, der gerne vil have et job som pressesekretær ved Autonord som modydelse for at holde sin mund.
Henriks kone Berit drikker lidt rigeligt en gang imellem og rager uklar med arkitekten, der skal bygge et typehus til dem på den nyerhvervede grund, men ellers er hun en god hustru for ham. De har en lille datter Charlotte.
Henrik får ansat Preben som pressesekretær, hvilket er både godt og skidt, for Preben kan godt lide at drille, fx ved at lække oplysninger til pressen om den nye bilmodel.
Henrik og Preben bliver inviteret til Tyskland for at prøvekøre den nye model sammen med Heissbüttel. Henrik får pillet ved bremsekablet, inden Preben skal køre en solotur og faktisk kører Preben sig ihjel.
Måske var både den ulykke og cyklistens død i virkeligheden bare et hændeligt uheld?
Berit bliver gravid og hele den lille familie kan snart flytte ind i det nye hus og leve lykkeligt til deres dages ende.

En lidt spøjst vinklet moralsk fabel af Anders Bodelsen
Show Less

Publication

[Kbh.] : [Gyldendal], 1980. Gyldendals paperbacks.

Description

En flugtbilist søger desperat at slette sporene efter sig for at redde sin trygge, veletablerede tilværelse.

Language

Original language

Danish

Original publication date

1968

Physical description

256 p.; 20.7 cm

ISBN

8701972316 / 9788701972314

Local notes

Omslag: Svend-Eric Delér
Omslaget viser en bil med bremselyset tændt. I den snedækkede vejside ligger en cyklist på maven, formentlig ramt af bilen
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi

Pages

256

Library's rating

½

Rating

½ (4 ratings; 3.5)

DDC/MDS

839.8
Page: 0.7879 seconds