En fremmed mand

by Maria Lang

Paperback, 1975

Status

Available

Call number

839.73

Library's review

Sverige, Skoga, ca 1962
Christer Wijk og Camilla Martin er sammen med Einar Bure - kaldet Eje - og dennes kone Puck Bure på ferie i en ødegård i en forladt landsby med det hyggelige navn Ormsjöbodar. Puck har i foråret forsvaret sin doktorafhandling om Fredrika Bremer. Christer og Camilla er
Show More
ikke gift, men pusler med tanken. Inden er de samlet hos Pucks far, Professor Johannes M. Ekstedt, hvor børnene Joans og Christina Bure på 3 1/2 og 6 år selvfølgelig er med. De drager afsted uden Christina, der har fået feber og efterlades i Skoga. Næsten som i en bog, bliver Einar, Christer og Camilla kaldt væk og Puck og Jonas er alene tilbage. En mand, Erland Hök, dukker op. Han er for 15 år siden dømt for drab på Robert Olsson, Agnes Olssons bror. Erland var kærester med Agnes dengang, men nu har han først afsonet 7 år for drabet og siden været i udlandet. Men var han egentlig skyldig?
Det viser sig at Erland har hukommelsestab for tidspunktet omkring drabet, men at han efterhånden husker mere og mere. Derfor har han bedt Christer om hjælp til at finde ud af hvad der egentlig skete. Det viser sig vistnok at Agnes Olsson skød sin egen bror Robert og derefter med hjælp fra en anden, Lage Lindvall, fik hængt Erland op på drabet. Roberts yngre bror, Bjørn-Erik, så ved et tilfælde nok til at gøre ham dybt forstyrret. Agnes og Lage blev senere gift.
Inden Christer opklarer dette, er der dog nogen, der har givet Agnes et dask med en økse, så hun er død af det. Det er mere mærkeligt, men der har været et vidne mere til det gamle drab, nemlig Lage Lindvalls far. Nu afslører han at det var Lage, der skød Robert (godt nok ved en fejl, for det var Erland, han sigtede på) og også Lage, der slog Agnes ihjel. Det får Lage til at flygte, men han kører galt og dør.

Lidt rigeligt indviklet plot og opklaring, men nogenlunde underholdende.
Show Less

Publication

Spektrum, 1975. Spektrum Paperback

Description

Et gammelt mord i en afsides liggende egn drages frem igen, da der samme sted sker endnu et mord.

Language

Original language

Swedish

Original publication date

1962

Physical description

164 p.; 19.8 cm

ISBN

8700086312 / 9788700086319

Local notes

Omslag: John Ovesen
Omslaget forestiller et hus imellem nogle træer
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Oversat fra svensk "En främmande man" af Kjeld Elfelt
Maria Lang, bind 14

Pages

164

Library's rating

Rating

(8 ratings; 3.3)

DDC/MDS

839.73
Page: 0.5381 seconds