Satans til Higginbottom

by Jørn Riel

Hardcover, 1979

Status

Available

Library's review

England og Sydhavet en gang i 1960'erne?
Skibet S/S Mongolia er centrum i historien. Skibet er ejet af rederiet Dawson Line. Kaptajnen Albert Dawson har en tredjedel og broderen Lionel havde en tredjedel og Horatio Cook har en tredjedel. Nu er Horatio død (på et bordel, ejet af Madame Yvette
Show More
Pivaut) men han bliver blidt lagt ud på gaden, så hans sidste oplevelser forbliver skjult.
Horatio har testeret sin tredjedel af Dawson Line til Mary Hooper, udelukkende for at sætte lus i skindpelsen. Mary ønsker brændende at vise at en Hooper er bedre end en Cook, så hun vil få skibet til at give overskud ved at omdanne det til et eksotisk turistskib. Det er Albert Dawson og besætningen meget imod, så den vilde jagt går på den bestemmende tredjedel.
Mary Hooper sendte sin advokat Higginbottom ud for at lægge hånd på skibet, men han bliver omvendt på sørejsen og løber af pladsen. Iøvrigt sammen med en kinesisk pige, Son Yong, også kaldet Mother China, som han bliver gift med om bord.

Lionel - også kaldet Kaptajn Beton fordi han tidligere har været kaptajn på et betonskib - er en plattenslager, så han øjner chancen for at være med i jagten. Jørn Riel har som sædvanligt spundet en ganske fornøjelig og ganske usandsynlig historie.
Show Less

Publication

Lademann (1979), Hardcover, 240 pages

Description

En lille forsigtig advokat kommer i embeds medfør om bord på et skib, hvor der sker så fantastiske og eventyrlige ting, at de fuldstændig forandrer hans syn på livet.

Language

Original language

Danish

Physical description

240 p.; 20.5 cm

ISBN

8715003582 / 9788715003585

Local notes

Omslag: Arne Ungermann
Omslaget viser en mand, der bliver trøstet ved en stor kvindes store barm
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi

Illustreret af Arne Ungermann

Side 18: Advokat Julius Higginbottom var en lille og tør mand. Hans tilværelse var begrænset af et tyngende jurastudium, som var blevet påtvunget ham af slægtens tre generationer jurister. Han var flittig, pligtopfyldende og upersonlig. Mr. Higginbottom havde aldrig vist verden andet end en let, støvet overflade.
Side 72: Dette her, det er sådan en slags mælk med lakridssmag. Skal vi kalde det arabisk mælk? Det øger både din intelligens og potens.
Side 73: Han hældte arrak i vandet, som straks antog en mælkehvid farve.
Side 76: Vi sejler med Mongolia, fordi vi kan lide hende, og vi bliver om bord, til lige før hun synker.
Side 77: Arrak kan gøre alting ved et menneske, bare man får nok af det.
Side 89: Julius Higginbottoms tilbagevenden til livet var ubeskrivelig. Det er umuligt med ord at skildre de kræfter, som gennemrystede hans krop, eller de grufulde visioner, som gennemsivede hans hjerne. Med en hæs rallen tvang han overkroppen ud over køjens kant og afgav, hvad han endnu rummede af den arabiske mælk til den udtrukne skuffe.

Similar in this library

Pages

240

Library's rating

Rating

(2 ratings; 4)
Page: 0.6403 seconds