Daltonbrødrenes skat

by Morris (Illustrator)

Other authorsVicq (Author)
Paper Book, 1980

Status

Available

Call number

741.59493

Library's review

USA, det vilde vesten, ca 1875
Lucky Luke eskorterer en fangetransport til Arizonas statsfængsel, der i forvejen rummer Fennimore Buttercup, der har lavet falske penge, der lignede fint, bortset fra at det var 3-dollar-sedler og at han havde skrevet Copyright 1873 by Fennimore Buttercup på dem.
Show More
Fangetransporten er tom, for Dalton-brødrene har skåret sig ud af bunden på vognen, men fængselsbetjenten der kommer med mad til fængslet har samlet dem op på vejen, så de kommer alligevel frem. Fængseldirektøren lover at passe godt på dem og han bruger "Krapotcnik-græshoppe" metoden til at holde på dem.
De kommer i celle med Buttercup, hvilket denne hader, så han lader som om han taler i søvne og røber hvor han har gemt sit bytte.
Dagen efter flygter Daltons og Lucky Luke og Jolly Jumper sætter omgående efter dem. Skatten er i Red Rock Junction gravet ned mellem rødderne på det store, korsformede pinjetræ i kløften med de røde klippesten. Der er 100000$, købt for 500000$ i falske sedler ved en hæler. Altsammen ifølge Fennimore, der ikke lige fortæller at pinjetræet nu står i gården i et statsfængsel, der er bygget udenom. For at komme ind i fængslet, sparker de dommeren i byen, men han siger bare "Fy, lille gavtyv!" og lader dem slippe. Selv ikke et togrøveri er nok. I stedet graver de sig en tunnel ind i fængslet og opdager at dommer Poindexter har opført fængslet så forbrydere på flugt fra myndighederne kan få sig et lille hvil mod at betale ham en pæn sum i husleje. Lucky Luke og den lokale sherif er imidlertid fulgt efter, så forstærkning fra kavelleriet bliver tilkaldt og fængslet omdannet til et rigtigt fængsel.

Ganske morsom historie, men fortalt uden de finurligheder som Goscinny var garant for.
Show Less

Publication

Bagsværd : Interpresse, 1980.

Description

Transferred to a new penitentiary, the Daltons are put in a cell with Fennimore Buttercup, a counterfeiter who soon begins to regret having such noisy cellmates. To get rid of the annoying brothers, he sends them on the trail of his (made-up) stash: £100,000 buried at the foot of a boulder in Red Rock Junction. One prison escape later, pursued by Lucky Luke, they discover to their horror that the spot they seek is inside another penitentiary!

Subjects

Language

Original language

French

Original publication date

1980

Physical description

46 p.; 28.9 cm

ISBN

8775296292 / 9788775296293

Local notes

Omslag: Morris
Omslaget viser daltonbrødrene, der sniger sig afsted med graveudstyr og revolvere
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Oversat fra fransk "Le magot des Daltons" af Tonny Lützer
Lucky Luke, bind 39
Side 14: Sikke en tid, vi lever i... nu er det osse blevet farligt at drikke vand!!

Pages

46

Library's rating

Rating

(19 ratings; 3.4)

DDC/MDS

741.59493
Page: 0.5663 seconds