Ulverytternes hemmelighed

by Wendy Pini

Other authorsRichard Pini (Author)
Paper Book, 1989

Status

Available

Library's review

Ulverytterne er flygtet fra menneskene, der brændte skoven af for at slippe af med dem. De kom til Sorgs Ende, hvor der bor andre elvere og fortsatte for at finde andre elverfolk end Solfolket og Ulverytterne. Og finde ud af noget om De Høje, som alle nedstammer fra. Høvdingen Ilder, hans kone
Show More
Leetah og deres to børn, Glød og Solstrejf er kommet til Det Blå Bjerg, hvor Flyvefolket bor. De kan svæve ved magi og forme sten og en enkelt af dem Tyldak er gået så langt som til selv at blive formet i fuglefacon med vinger, så han kan flyve uden brug af magi. Han og Morgendug har mødt Genkendelsen, men Tyldak har stadig loyalitet overfor Vindpust. Ilder og Ulverytterne er gæster hos Flyvefolket, men Bue og Månestråle er gået udenfor bjerget i protest.
Vindpust forsøger på alle måder at styre andre, men det går ikke så godt. Hun vil have Tyldak til at slå spinderen Blomstervinge ihjel, får Voll opdager den. Men Morgendug lukker den ud inden det kan ske. Vindpust prøver at bruge Morgendugs sjælenavn Lree mod hende. Imens får Glød Voll til at fortælle. Han er ikke en af De Høje, men direkte efterkommer af dem og rådgiver for alle de mange generationer siden. Voll husker at de engang boede udenfor Det Blå Bjerg og var ildmagere, fiskere og formede træer og sten. Ilder bliver tilsvarende bedt om at fortælle om Ulvefolkets fortid, men det bliver forpurret af Leetah, der vælter vin over ham så der går ild i hans jakke. Tyde, Spejder og Pløk får en guided tour i bjerget af Aurora. De får Æg at se, som former et stort ægformet kunstværk. Pløk synes det er synd at Æg ikke smiler og aldrig får noget at drikke, så han hælder vin på Æg, hvilket ændrer kunstværket en del og gør Vindpust rasende. Morgendug finder Tyde og fortæller om Blomstervinge, hvilket gør Tyde sur og tænksom. Imens har Vindpust renset Æg igen og hun og Leetah får sig en snak, hvilket Ilder overhører. Vindpust prøver at lave en handel med Leetah om at Vindpust lader være med at fortælle Ulverytterne at deres blod er blandet med ulvenes og at de derfor har en kort levetid. Leetah går med på at overtale Ilder til at forlade Det Blå Bjerg, men Ilder giver sig til kende og siger nej. Vindpust prøver så at true Ilder med at hun kan gøre hans børn ondt, men det er ikke klogt at tirre Ilder. Selv med Vindpusts mentale evner på max, er Ilders sværdhånd meget tæt på at koste hende halsen. Blandt de første elvere var Timmain, selvformeren som tog skikkelse af en hunulv for at kunne jage bytte, så hendes elvere kunne få mad og overleve. Hun blev selv næsten helt ulv, men hendes barn Timmorn Gul-øje var halv elver og halv ulv. Timmorn førte den lille flok at elverfolk fra bjergene til skoven. Og efter 10 generationer er Ilder nu høvding og styret af tanken om at ingen elvere må dø, heller ikke Vindpust. Så han slapper grebet og slipper Vindpust fri. I det samme kommer Bladvinge forbi og spytter klæbrigt spyt på hende før den klogeligt forsvinder ind i et lille hul i klippen.
Om Vindpust er sur? Er Solen varm?

Glimrende fortælling, for nu er Superskurken #1, Vindpust, nemlig optændt af umådelig vrede. Hvad mon nu der sker?
Show Less

Publication

Interpresse, 1989, 1. oplag

Description

Tegneserie. Afsløringen af en fortidig hemmelighed om Ulverytterne sår splid mellem dem indbyrdes og rejser diskusion om, hvorvidt de skal blive eller ikke hos Flyvefolket.

Language

Original language

English

Physical description

32 p.; 29.2 cm

ISBN

8745607338 / 9788745607333

Local notes

Omslag: Wendy Pini
Omslaget viser elvere i baggrunden og i forgrunden en elver med en ulv og en spiddet fisk
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Oversat fra amerikansk "Elfquest" af Edith Månsson
Elverfolket, bind 13

Pages

32

Library's rating

Rating

½ (4 ratings; 3.8)
Page: 0.4753 seconds