Rasmus Klump som dykker

by Carla Hansen

Other authorsVilhelm Hansen (Illustrator)
Paper Book, 2014

Status

Available

Call number

839.81

Library's review

En idyllisk plet i Danmark ud mod en fjord, ca 1950
En bamse Rasmus Klump og hans venner har bygget et skib. Pingvinen Pingo, sælen Skæg og pelikanen Pelle er mandskab om bord. En lille skildpadde, Pildskadden og en frø Frømand er også med. De er på vej til Nordpolen efter et kort som Klump
Show More
har tegnet, men de støder på en ø, der er tøjret. Skæg har lavet en stor stabel pandekager, som de tager med. En stor hvalros bor på øen og han har en trefork, som er god at spise pandekager med. Han fortæller at det er ækvator, de er ved at krydse og at de skal døbes for at blive rigtige søfolk. Hans to sønner har klædt sig ud som havfruer og smører Klump, Pingo og Pelle ind i skum. Desværre er det sæbeskum og ikke flødeskum. Skæg skal ikke døbes, for det er han blevet for mange år siden. De andre får en dåbsattest hver og alle får en gang biksemad. Kong Neptun giver dem en gave med og sender dem tilbage samme vej de kom, for de var på vej mod syd og den vej ligger Nordpolen jo ikke. Gaven er to dykkerhjelme og Klump og Pingo prøver dem med det samme. Klump lander oven i en krabbe og fortryder at han giver den hånden. De møder en savfisk, der er ved at save brænde og en haj, der giver dem et lift. Pingo får en gople i synet, men den kommer da af igen. De finder en hat, som en anden bamse har tabt, og får den leveret tilbage. Tilbage på dækket af skibet har Frømand og Pildskadde ruget en papegøje ud, som de kalder Gøj. De finder land, som de tænker må være Nordpolen, men der er nu ikke særlig koldt. De møder en stor grisekone, der laver pandekager. De spiser pandekager og glemmer helt at spørge om det er Nordpolen. Men de finder et skilt, hvor de kan se at det er markedsdag og de møder også en gås og en gris, der er på vej til marked, så de slår følge. Klump får verdens bedste opskrift på pandekager og optræder selv med et nummer, hvor han viser to sensationer: verdens mindste kæmpe og verdens største dværg. Begge ligner Skæg til forveksling. De giver også et tryllenummer og så går de lidt mere rundt på markedspladsen. Frømand møder en dejlig frøpige og beslutter sig på stedet for at blive på stedet altid.
De får et lift ned til skibet med grisen Grisebuks. Vognen drives af to gæs i forenden. Grisebuks sørger for at holde motorhjelmen lukket, så motoren ikke bliver kold. Og Klump og vennerne går hjem og sover, for Nordpolen løber ingen steder.

Et superherligt univers. Ingen bliver nogensinde sure på hinanden. Alle er søde og taler pænt til hinanden. Og der er sjældent det mindste at bekymre sig om. What's not to like? Men det her album virker nu lidt træden-vande-agtigt.
Show Less

Publication

[Kbh.] : Carlsen, 2014.

Description

Tegneserie om Rasmus Klump og hans venner, der kommer ud for mange sjove og spændende oplevelser.

Subjects

Language

Original language

Danish

Physical description

32 p.; 23.9 cm

ISBN

9788711348710

Local notes

Omslag: Vilhelm Hansen
Omslaget viser Rasmus Klump og Pingo der sidder overskrævs på en stor fisk. På bunden ses en sardindåse og en glad østers
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Rasmus Klump, bind 12
Der står 8 på omslaget, men det er Carlsen, der har fået spip. Albummet har også været både nr 12 og nr 13 tidligere.
Side 22: Snup en pandekage i farten, lille ven. Det er pandekagedag i dag, og det var det også i går.
Side 30: Vil I køre med? Ikke fordi det går hurtigere, men det er da sjovere at køre!

Similar in this library

Pages

32

Library's rating

Rating

(4 ratings; 4.1)

DDC/MDS

839.81
Page: 0.3054 seconds