Rasmus Klump og hans lillebror

by Carla Hansen

Other authorsVilhelm Hansen (Illustrator)
Paper Book, 2014

Status

Available

Call number

839.81

Library's review

En idyllisk plet i Danmark ud mod en fjord, ca 1950
En bamse Rasmus Klump og hans venner har bygget et skib. Pingvinen Pingo, sælen Skæg og pelikanen Pelle er mandskab om bord. En lille skildpadde, Pildskadden og en papegøje Gøj er også med. De er på vej tilbage fra den tur, hvor Gøjen blev
Show More
ruget ud og Skæg beslutter sig for at ville gå i land som en sømand. Han måler på Gøjen og laver et lille bur til den. Benzinen er sluppet op, så Klump hopper ned i deres jolle for at ro skibet ind. Pildskadden hjælper til og de når ind til Fisker Gris, elefanten Knop og dens lillebror og haren Hophans, der sidder på stranden og spiller kort. Skæg vil gå fra borde med papegøjen i bur, men han falder og slår kolbøtter i stedet. Gøjen kommer ikke noget til og alle hilser pænt på den. De hopper op i æselkærren og kører hjem til Rasmus Klumps mor. Klump får et kys og en pandekage. Og en overraskelse, for han har fået en lillebror Dengse. Efter en gang pandekager til alle, tager de Dengse ned for at se skibet. Han synes at det er flot, men det trænger til at blive fikset op. De bruger nogle ruller og får trukket skibet op på land og sikret med nogle pæle at det ikke vælter. En flok papegøjer mage til Gøjen har indtaget papegøjeburet til Skægs forbavselse, men de flyver nu bare væk igen. Klump og Fisker Gris henter nogle brædder ved skolelæreren. Han har levet med musen Musse og den har gemt sit i et af hans næsebor og fået ham til at nyse. Og når han nyser, koster det hurtigt et plankeværk. Men det spærrede for udsigten, så Klump og Gris får brædderne. Imens har Skæg lavet et hejseværk, så de kan få ting nemmere om bord. De er nu ikke så gode til at bruge det, så der er en del dobbeltarbejde og småuheld. Efter at brædderne er ombord, henter Klump Dengse igen, for han har så mange gode ideer. Det er helt rigtigt, for han konstruerer et lille hus omkring roret, så rorgængeren kan stå i tørvejr. Han får også en lille tur i robåden kaldet skibsungen, men det er nu ved at gå galt, for han falder i vandet og får våde bukser. Styrehuset får nogle buer som dekoration og den kan jo passende gå rundt om hele kahytten. Og så bliver Mary malet. Sort er hans yndlingsfarve næst efter rød og blå. Hophans havner i baljen med sort maling, men de får reddet lidt af malingen af ham og får ham skrubbet ren igen. Mary skal lige tørre et par dage og det passer fint, for skolelæreren vil gerne have dem til at komme i skole. Det er så trist at sidde alene uden børn. De dukker op allesammen og han fortæller om Mount Everest og så giver ham dem sommerferie. Desværre smutter Musse ned i hans ene næsebor og han kommer til at nyse. Men nu har de sommerferie og Klump foreslår at de sejler ud og finder verdens højeste bjerg.

Et superherligt univers. Ingen bliver nogensinde sure på hinanden. Alle er søde og taler pænt til hinanden. Og så regel ender historien tit circa der hvor den startede.
Show Less

Publication

[Kbh.] : Carlsen, 2014.

Description

Tegneserie i farver om Rasmus Klump og hans venner, der kommer ud for mange sjove oplevelser.

Subjects

Language

Original language

Danish

Physical description

32 p.; 24 cm

ISBN

9788711330333

Local notes

Omslag: Vilhelm Hansen
Omslaget viser Rasmus Klump og hans lillebror
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Rasmus Klump, bind 22
Der står 11 på omslaget, men det er bare forlaget Carlsen, der har fået spip
Side 30: Velkommen, kære børn! Hvor er jeg glad for, at I er kommet. Det er første gang, jeg har elever, så jeg ved ikke, hvor jeg skal begynde.
Side 31: I skal lære geografi. Se, Mount Everest er et meget højt bjerg. Det er så højt, så højt. Hvis der er nogen, der ikke har forstået det, så siger jeg det en gang til.

Similar in this library

Pages

32

Library's rating

½

Rating

(5 ratings; 3.4)

DDC/MDS

839.81
Page: 0.2178 seconds