Onkel Danny fortæller - greatest hits

by Dan Turèll

Other authorsJacob Ludvigsen (Editor)
Paper Book, 1997

Status

Available

Call number

839.81374

Library's review

Indeholder "Forord - af Jacob Ludvigsen", "En nat i en forfatters liv", "De første år", "Min skoletid", "Den årlige lægeundersøgelse hos skolelægen på Bakkegårdsskolen i Vangede", "Min gamle tysklærer", "I mine forældres kælder", "Mælkemands-morgener", "Min konfirmation", "Dén sommer
Show More
jeg blev teenager", "Puppetid - nogle oplevelser fra puberteten", "Revolutionær week-end", "På Brøndlunds Kursus", "Mine motorcykel-minder", "Jeg har været til en masse koncerter", "Mit første arbejde", "Dén sommer arbejdede jeg som vinduespudser", "På anvist arbejde", "Postbud og pionér", "Ansigter fra en arbejdsplads", "Dengang jeg arbejdede for Gentofte-Bladet", "Jeg var ansat i Daells Varehus under ølstrejken", "En dag som markise-opsætter", "'Inger's Varme'", "Sidste aften på Marstrandsminde", "Da vi flyttede fra Forhåbningsholms Allé", "En nat i Holstebro", "Første gang jeg mødte hende", "Dengang jeg blev gift", "Dengang jeg blev skilt", "Hvad skovlysningen gemte", "Summertime Blues", "My Dreams Come True", "Jacobsen og manden der ville brænde sig", "Willadsen", "Historien om Galargården", "Fredelig week-end, sommer '73".

"Forord - af Jacob Ludvigsen" handler om at han og Dan har kendt hinanden siden 1965, hvor Jacobs far arbejdede i korrekturen på Berlingske og Dan var samme sted. Jacobs far mente at Jacob burde møde Dan og ja, det var en god ide.
"En nat i en forfatters liv" handler om at skrive syv historier i løbet af en enkelt nat. Han sammenligner en historie med at klaske et tankeæg ud på panden. Problemet er at finde fedtstof til at stege det i. Og det problem bliver ikke mindre med årene.
"De første år" handler om opvækst og mindet om at være fattig. Til gengæld giver det prestige, da faderen kommer hjem fra Grønland og har så store mængder slik med hjem, at de deler ud af det ved at kaste det ud fra vinduet. Det har selv millionær-sønnerne aldrig set før.
"Min skoletid" handler om et langt ophold i helvede - fra mellemskolen og frem, dvs 1955 til 1963. Han bliver fyret at skolen, men melder sig ind i en anden.
"Den årlige lægeundersøgelse hos skolelægen på Bakkegårdsskolen i Vangede" handler om en høreprøve med 34,68,87, Anders And, Fedtmule og andre Disney figurer.
"Min gamle tysklærer" handler om Pesse-Larsen, der drikker sig ihjel. Dem af pigerne, der har store bryster, får gode karakterer. Men alle får dårlige karakterer til eksamen.
"I mine forældres kælder" handler om kælderen under deres rækkehus. Flere små rum, viktualiekælder, kokskælder, fyrekælder, vaskekælder og en skokælder. Bunker af sko, blade som "Det Bedste", aviser og gamle bøger.
"Mælkemands-morgener" handler om at bo i et gratis værelse mod at bringe mælk ud for ejerens lille mejeri.
"Min konfirmation" handler om først ikke at ville konfirmeres, så at blive lokket med moderne tøj og så om at købe grammofon for de penge som forældrene egentlig tænkte kunne gå ind på en bankbog.
"Dén sommer jeg blev teenager" handler om den jævnaldrende Kåre og somre i dennes families sommerhus i Asserbo hver sommer i mange år. Desværre er Kåres forældre hellige eller provinsreligiøse. Men drengene kan gå på opdagelse i naturen. Familien overfor er heldigvis ikke hellige og pigen i den familie viser gerne bryster og lader drengene røre. Og kort efter synes de hellige at Dan har en dårlige indflydelse på Kåre og så fik den tradition slut.
"Puppetid - nogle oplevelser fra puberteten" handler om pubertet og Thelonius Monk. Dan får hyre i en kiosk, hvor han køber bøger for alle pengene.
"Revolutionær week-end" handler om en demonstration for pastor Harald Søbye. (Som demonstrationen nærmede sig Rådhuspladsen skiftede råbene fra "Ud af Nato!" til "Billigere smør!" for det gav mere kasse).
"På Brøndlunds Kursus" handler om ???
"Mine motorcykel-minder" handler om ???
"Jeg har været til en masse koncerter" handler om ???
"Mit første arbejde" handler om ???
"Dén sommer arbejdede jeg som vinduespudser" handler om ???
"På anvist arbejde" handler om ???
"Postbud og pionér" handler om ???
"Ansigter fra en arbejdsplads" handler om ???
"Dengang jeg arbejdede for Gentofte-Bladet" handler om ???
"Jeg var ansat i Daells Varehus under ølstrejken" handler om dengang under ølstrejken, da Dan var ansat i Daells Varehus og klippede løbere (skævt).
"En dag som markise-opsætter" handler om at han ved hvad der ligger bag for han var markiseopsætter - een dag.
"'Inger's Varme'" handler om Inger, der sælger petroleum på dunke. Og på et tidspunkt flytter forretningen.
"Sidste aften på Marstrandsminde" handler om ???
"Da vi flyttede fra Forhåbningsholms Allé" handler om ???
"En nat i Holstebro" handler om en skør overnatning hos Erik og Helle. De har det hyggeligt en lang aften igennem, så ingen af dem får ret megen søvn. Og Helle er nymfoman, men det bliver ved snakkeriet.
"Første gang jeg mødte hende" handler om ???
"Dengang jeg blev gift" handler om at blive gift med Kirsten Brandt i 1965.
"Dengang jeg blev skilt" handler om at blive skilt fra Kirsten Brandt syv år efter at de var blevet gift. Stille og roligt.
"Hvad skovlysningen gemte" handler om en oplevelse hvor han ser en ung smuk nøgen pige onanere og selv onanerer, inden han går uden at hun har set ham.
"Summertime Blues" handler om ???
"My Dreams Come True" handler om ???
"Jacobsen og manden der ville brænde sig" handler om ???
"Willadsen" handler om ???
"Historien om Galargården" handler om ???
"Fredelig week-end, sommer '73" handler om ???

En samling udvalgte erindringer. Dan Turèll levede fra 19 marts 1946 til 15 oktober 1993, dvs han blev 47 år gammel. Jacob Ludvigsen er også død. 13 december 1947 - 2 april 2017, så han blev 69 år. Dans erindringer er skægge at læse, for jeg havde også en fyrkælder og stakke af gamle ugeblade. Dog ikke gamle drengebøger, som Dan også har læst i hobetal. I stedet havde jeg det lokale bibliotek, hvor jeg slæbte poser af bøger hjem fra hver uge.
Show Less

Publication

København : Borgen, 1997.

Description

Et udvalg af Dan Turèlls (1946-1993) bedste erindringshistorier fra Københavns omegn.

Subjects

Language

Original language

Danish

Physical description

252 p.; 20 cm

ISBN

9788721005856

Local notes

Omslag: Lars Lauge
Omslagstegning: Peder Bundgaard
Omslaget viser en tegning af Dan Turèll omgivet af tegninger af en saxofon og andre instrumenter, lidt hash og en motorcykel
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Forord: Jacob Ludvigsen
Side 27: Jeg var tvunget til at regne hjemmeregning, skrive stile, referere komplet indholdsløse genfortællinger og finde ud af hvor længe hvor mange mand ville være om at grave en trekantet polygon i anden potens omregnet til czekisk valuta.
Side 28: Man er nødt til at være lidt kritisk med hvad ens forældre læser. Man skal passe på sine forældre mens man har dem.
Side 28: Det meddeles herved hjemmet, at elevens skolegang på nærværende skole fra indeværende skoleår at regne anses for at være afsluttet.
Side 149: Biodynamiske bygbondebrøds-bagere.

Similar in this library

Pages

252

Library's rating

Rating

(2 ratings; 4)

DDC/MDS

839.81374
Page: 0.2243 seconds