Fugleåndernes rede

by Wendy Pini

Other authorsRichard Pini (Author)
Paper Book, 1989

Status

Available

Call number

741.5

Library's review

Ulverytterne er gået gennem troldenes tunnel, har krydset en næsten ufremkommelig ørken og er nået til Sorgs Ende, hvor der bor andre elvere, der er næsten ligesom dem selv på nær at de ikke har bundet sig til ulvene. Ulverytternes høvding Ilder og vennen Tyde har begivet sig ud for at
Show More
blive klogere på om der er andre elverfolk end Solfolket og Ulverytterne og måske også finde ud af noget om De Høje, som de nedstammer fra. De opdager Ilders kone og to børn, Leetah, Glød og Solstrejf fanget i pupper i Den Forbudte Skov og befrier dem. De kan fortælle at Ulverytterne er draget bort fra Solfolket for at Solstrejf kan advare Ilder. På vejen skød Bue en stor fugl og kort efter dukkede meget større fugle op og bortførte de fleste af Ulverytterne. Skumring og Rødtjørn fortæller at hele resten af gruppen må være blevet taget af fuglene. Ilder konkluderer at de derfor må begive sig mod Det Blå Bjerg for at redde de andre. De har følgeskab af nogle af deres ulve, Gyldenpels og Gråsnude, men Ilder og Tyder har ladet deres ulve gå, for Ilders ulv Stormfjed er blevet gammel og Tydes ulv er blevet hos den.
Ulverytterne kommer frem til Det Blå Bjerg og kommer også indenfor. Bue bliver torteret af en ved navn Vindpust et sted inde i bjerget. Det er straf for at have slået en af Fugleåndernes ungfugle ihjel. Fugleånderne eller Flyvefolket ligner ulverytterne, men har bevaret flere af de magiske elverevner. De kan svæve ved magi og forme sten og en enkelt af dem Tyldak er gået så langt som til selv at blive formet i fuglefacon med vinger, så han kan flyve uden brug af magi. Vindpust er det modsatte af en helbreder. Hun bruger sine kræfter til at gøre ondt. Ilder bruger sværdet som trussel mod Vindpust og spinderen Blomstervinge bruger sit klæbrige spyt som våben. Det kommer til en kamp og Ulverytterne klarer sig fint. Leetah bruger sine helbredende kræfter til at modvirke Vindpusts magt over Bue. Det giver en slags våbenhvile, så de to parter kan tale om tingene. Ulverytterne kan godt se at de også ville reagere med harme, hvis nogen dræbte en af deres ulve. De enes om at lade Voll, Flyvefolkets herre, afgøre sagen. Vindpust kan overhøre Sending mellem Ulverytterne, så de prøver at holde sig fra at bruge det. Voll tilkalder Kureel, der skulle have haft den jagtfugl som Bue skød. Vindpust foreslår liv for liv, dvs at Bues ulv Hybentorn må ofres som gengæld. Ilder argumenterer for at det var et uheld og at der så gælder andre regler. Leetah siger at det ville være som at dræbe en af sine børn og det får Voll til at spærre øjnene op for der har i umindelige tider ikke været børn inde i Det Blå Bjerg. De sidste ulveryttere og Glød og Solstrejf bliver hentet ind i bjerget og Voll begejstres og giver dem alle friheden. Ilder vil gerne blive og lære mere om Flyvefolket, for hans drøm er at alle efterkommere af De Høje skal kende hinanden. Vindpust fortæller at hans søgen er endt, for Flyvefolket er De Høje.

Der er efterhånden mange med på rollelisten i denne fortælling. Og Vindpust er både fascinerende og farlig. Fortællemæssigt er det en genistreg at nogle af elverne som Savah og Voll er vældigt gamle.
Show Less

Publication

Interpresse, 1989, 1. oplag

Description

Tegneserie. Nogle af ulverytterne tages til fange af en elverstamme med magiske evner. Først efter hårde kampe befris de, men venskab opstår, da parterne opdager, de begge er efterkommere af De Høje.

Language

Original language

English

Physical description

32 p.; 29.3 cm

ISBN

8745607249 / 9788745607241

Local notes

Omslag: Wendy Pini
Omslaget viser Vindpust i kamp med Ilder, Tyde og tre andre elvere
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Oversat fra amerikansk "Elfquest" af Edith Månsson
Elverfolket, bind 11

Pages

32

Library's rating

Rating

½ (5 ratings; 3.8)

DDC/MDS

741.5
Page: 0.109 seconds