Stryknin og Whisky

by Maria Lang

Paper Book, 1968

Status

Available

Call number

839.73

Library's review

Sverige, ca 1961
Indeholder kapitlerne "Medlemmer af Kvindeklubben", "Camilla siger farvel", "Eva-Gun siger goddag", "Ia tager parti", "Louise tager imod", "Morgenen", "Formiddagen", "Eftermiddagen", "Aftenen", "Natten", "Den uvedkommende", "Iagttageren", "Skriftefaderen", "Gerningsstedet
Show More
undersøges", "Chefen for drabskommissionen", "Besøg hos en professor", "Hos doktoren", "En levende og to døde", "Et bord til tre", "Uvelkomne gæster", "Seks telegrammer", "Et møde indendørs", "Et møde udendørs", "Bagefter".

Operasangerinden Camilla Martin og kriminalkommissær Christer Wijk er kærester, men hun vil ikke giftes med ham. Hun drager til konference med 50 kvinder, heriblandt journalist Ia Axelson, kunsthåndværker Betti Borg, husmor Louise Fagerman, forretningskvinde Katarina Lönner, rigsdagsmedlem Eva-Gun Nyrén, læge Åse Stenius og professor Ruth Zettergren. Efter de to dages konference skal Camilla videre til otte ugers optræden i San Francisco og bagefter turne, så det varer længe inden hun ser Christer igen, hvis planen holder. Kvindekonferencen holdes på Blacksta gård med Louise Fagerman som værtinde. Louise er 30 år og gift med Robert på 40 år. Betti på 23 år har med lidt giftig men rigtig sladder sat Ia og hendes mand på skilsmissekurs og nu prøver hun det samme med Louise og Robert. Et eller andet går dog galt med hendes planer, for om natten vågner Camilla ved et lille skrig og kort efter finder hun Betti død i hendes værelse. Camilla ringer til Christer, der får hende til at vække lægen Åse Stenius. Åse er først til sinds at skrive en ordinær dødsattest på hjertefejl, da Betti havde forkammerflimmer, men Christer snuser lidt rundt og konstaterer at Betti har en lille flaske whisky stående med lidt hvidt bundfald, der sikkert er stryknin.
Camilla tager til New York og Christer og drabskommisionen forsker videre i Bettis liv og død. Hun viser sig at have været en meget intrigant variant af en pengeafpresser, så der er mange, der har haft motiv til at slå hende ihjel. Fx har Åse Stenius's mand Uno haft en affære med Betti, så selv hvis Åse ikke har slået Betti ihjel, så har hun en vis sympati for den, der gjorde.
Bettis seneste og muligvis givtige offer er Robert Fagerman, som har en affære med Eva Gun Nyrén. Et andet offer er Katarina Lönner, der giftede sig med den syge og rige Gabriel Lönner. Hun har også en smuk renæssancering med et skjult rum hvor der faktisk er spor af stryknin stadigvæk. Christer har kaldt Camilla hjem fra New York og hun afslører med fare for sit eget liv Katarina Lönner som dobbeltmorderske. Katarina falder i en kløft og dør, Camilla må tilbage til sin turne og Christer videre til næste mord.

Udmærket krimi
Show Less

Publication

[Kbh.] Spektrum (1968) Spektrums kriminalromaner

Description

Kriminalroman. Camilla Martin er til kvindekongres på en idyllisk svensk herregård. Idyllen får imidlertid en brat ende, da Camilla finder en af deltagerne myrdet.

Language

Original language

Swedish

Original publication date

1961

Physical description

153 p.; 18.4 cm

Local notes

Omslag: Ikke angivet
Omslaget viser whisky og stryknin, både som tekst og billede
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Oversat fra svensk "Att vara kvinna" af Kjeld Elfelt
Maria Lang, bind 13
Spektrums billigbøger, bind 55
Side 67: En gang hvert kvarter beslutter jeg at være sød og rar over for hende, nøjagtig som hun er, men jeg er ikke skabt af det stof, man laver søde og rare piger af.
Side 138: Et eller andet, der ikke ville være nogen særlig anbefaling for Deres praksis, hvis det blev almindeligt kendt?

Pages

153

Library's rating

Rating

(5 ratings; 3.2)

DDC/MDS

839.73
Page: 0.1903 seconds