Rasmus Klump på skattejagt

by Carla Hansen

Other authorsVilhelm Hansen (Illustrator)
Paper Book, 2014

Status

Available

Library's review

En idyllisk plet i Danmark ud mod en fjord, ca 1950
En bamse Rasmus Klump og hans venner har bygget et skib. Pingvinen Pingo, sælen Skæg og pelikanen Pelle er mandskab om bord. En lille skildpadde, Pildskadden og en frø Frømand er også med. De er ude at sejle og Pingo får øje på en flaske i
Show More
vandet. Pingo får en tur i vandet, men får flasken fisket op. Klump forsøger at fiske et stykke papir op af flasken, men fingeren sidder fast. Senere får Pildskadden flasken af og fisker papiret ud, men det blæser ud over vandet, hvor Mutter Ansjos og hendes unge tilfældigt kommer forbi. Pelle henter papiret ind igen og de læser at en "P. Andersen, løve" har en vigtig besked til den, der læser brevet. Han bor på Den store Flod. De sejler derhen og finder ham ret hurtigt dog først efter at være stødt på grund og have fået hjælp af flodhesten Jokke. Klump kaster anker og får fat i P. Andersens skorsten. P. Andersen og lammet Lamseben serverer sødsuppe med svesker for Klump og vennerne, inden P. Andersen viser dem et kort, der viser en ø, hvor P. Andersens far har begravet en skat. Ovenpå middagen letter de anker igen, hvilket koster lidt af skorstenen, men den bruger de alligevel aldrig. Klump og vennerne sejler videre ad floden og får hjælp fra krokodillen Dille, der viser vej, mens den tager fodbad. De passerer under en bro, eller snarere igennem den, for brovagt Carlsen kan løfte midtersektionen, så de kan sejle under. I alt fald hvis de husker at hive ankeret op, så de ikke sejler i cirkler. De kommer til en ø eller rettere sejler ind i den. Her er tre store sten, et enkelt træ og en pæl med kryds på og et halvt år gammelt sagn om en begravet skat. De graver under krydset og støder på en gammel kasse, som de flytter inden de graver videre. Pingo når helt over på den anden side af floden med sit hul, men går så tilbage igen og holder udkig, men nej, ingen skat. En stor fugl kommer forbi og gør dem opmærksom på at kassen nok er skatten og det er jo rigtigt nok. De får kasse op på dækket af skibet og sejler tilbage. Pingos tunnel over til den anden side af floden er allerede flittigt i brug. Vel tilbage har P. Andersen og Lamseben en ny portion sødsuppe klar. Kassen bliver åbnet og indeholder blandt andet et stort valdhorn. Løvens far var meget musikalsk, men det var hans mor ikke, så det hele blev gravet ned. Klump og vennerne bliver og spiser sødsuppe og skal fortælle om deres oplevelser på skattejagten.

Et superherligt univers. Ingen bliver nogensinde sure på hinanden. Alle er søde og taler pænt til hinanden. Om floden flyder den ene eller anden vej synes jeg er lidt mærkeligt, men sødsuppen er i alt fald god.
Show Less

Publication

[Kbh.] : Carlsen, 2014.

Description

Tegneserie om Rasmus Klump og hans venner, der kommer ud for mange sjove og spændende oplevelser.

Subjects

Language

Original language

Danish

Physical description

32 p.; 23.4 cm

ISBN

9788711348598

Local notes

Omslag: Vilhelm Hansen
Omslaget viser Rasmus Klump, Pingo, Pelle, Frømand og Pildskadde ved en skattekiste
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Rasmus Klump, bind 16
Der står 4 på omslaget, men det er bare Forlaget Carlsen, der har fået spip.
Side 22: Halvt år gamle sagn skal man nok ikke stole på.
Side 22: Der er ikke andet end jord i det hul, men det er der også meget af.
Side 31: Hvis hornet lyder, som det ser ud, er freden forbi!
Side 32: Er der noget så festligt som sødsuppe øst op med en helt ny hat?

Similar in this library

Pages

32

Library's rating

Rating

(4 ratings; 4.3)
Page: 0.3424 seconds