Ulvesangen

by Wendy Pini

Other authorsRichard Pini (Author)
Paper Book, 1992

Status

Available

Call number

818

Library's review

Ulverytterne er gået gennem troldenes tunnel, har krydset en næsten ufremkommelig ørken og er nået til Sorgs Ende, hvor der bor andre elvere, der er næsten ligesom dem selv på nær at de ikke har bundet sig til ulvene. Ulverytternes høvding Ilder har mødt Genkendelsen ved kvinden Leetah,
Show More
men hun er i tvivl om det er Rayek fra Solfolket eller Ilder fra Ulverytterne, der trækker mest. En prøve mellem de to ender med at Ilder vinder stort. Rayek er ved at falde ned fra en klippebro, men Ilder redder ham og overvinder derved selv sin højdeskræk. Ilder synes at det er noget pjat, når nu Genkendelsen er sket. Vennen Tyde siger stille: "Næh, ærligt talt ... for hvad betyder det, at du har et øretæveindbydende væsen og en trolds uopdragenhed.? Hun er nok bare lidt sippet, ikke?"
Leetah er stadig i tvivl og sniger sig til at overvære Ulverytterne, der flokkes omkring og synger med deres høvding og remser høvdingerækken op. Timmorn Gul-øje, Rahnee Hun-ulv, Jagtfod, To-spyd, Himmel-Ild, Frie-fod, Garver, Ædeltræ, Listige-Sjæl, Bjørneklo, Ilder. Egerod er Ilders morbror og den ældste, så han begynder at fortælle om Bjørneklo, der var Ilders far og høvding før ham. Hans kone Gyldenløv, var en perfekt partner og sammen fik de sønnen Ilder. Ilder overtager fortællingen om Bjørneklo og fortæller hvordan stammen fældede et uhyre, Dødsslangen. En kamp, der kostede både Gyldenløv, Bjørneklo og flere andre. Helbrederen Regn var den første, der døde for uhyret, der selv var næret af dårlig magi, ophobet i skoven. Under Ilders ledelse fik de fanget Dødsslangen og dræbt den. Fortællingen er slut og Ulverytternes flok hylder høvding Ilder og Leetah går igen tilbage til sit hjem.
Egerod ser Leetah, da hun lister væk, og griner lidt i skægget.

Udmærket fortælling. Det trækker lidt ned at alle elverne har perfekt hår og makeup.
Show Less

Publication

Carlsen Comics, 1992, 2. udgave, 1. oplag

Description

Tegneserie. Ulverytteren Ilder beretter om dengang hans far, Bjørneklo, blev dræbt af den frygtelige dødsslange, og om hvordan det lykkes for ham og de øvrige ulveryttere at få hævn over uhyret.

Language

Original language

English

Physical description

32 p.; 29.4 cm

ISBN

8756260210 / 9788756260213

Local notes

Omslag: Wendy Pini
Omslaget viser Leetah, der i skjul iagttager Ilder og fire andre ulveryttere og deres ulve, der synger i måneskin på en klippetop
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Oversat fra amerikansk "Elfquest" af Erik Swiatek
Elverfolket, bind 4

Pages

32

Library's rating

Rating

½ (8 ratings; 3.9)

DDC/MDS

818
Page: 0.3211 seconds