Den forbudte skov

by Wendy Pini

Other authorsRichard Pini (Author)
Paper Book, 1988

Status

Available

Call number

818

Library's review

Ulverytterne er gået gennem troldenes tunnel, har krydset en næsten ufremkommelig ørken og er nået til Sorgs Ende, hvor der bor andre elvere, der er næsten ligesom dem selv på nær at de ikke har bundet sig til ulvene. Ulverytternes høvding Ilder og vennen Tyde har begivet sig ud på
Show More
ekspedition for at blive klogere på om der er andre elverfolk end Solfolket og Ulverytterne og måske også finde ud af noget om De Høje, som de nedstammer fra. De har fået venner blandt menneskene og er på vej til Det Blå Bjerg. De går gennem Den Forbudte Skov og møder mærkelige pupper. Ilder skærer en op og en fugl flyver ud. En anden indeholder en ulvehvalp og ved at snuse til den, kan Ilder fornemme lugten af sin datter Glød, som han efterlod ved Solfolket. Det overrasker ham dybt og han løber tilbage til Tyde, som i mellemtiden er lige ved at blive spundet ind i en tilsvarende puppe. Tyde har højre arm bundet ind med en skinne, fordi den er brækket. Ilder vækker Tyde og piller spindet af ham. De små væsner, der har spundet ham ind, er utilfredse med at blive forstyrret og angriber dem. Ilder fanger den frækkeste af dem, et lille væsen, der kalder sig selv Blomstervinge, men måske Drillepind havde været bedre? De slutter fred med Blomstervinge og Tyde tolker også ulvehvalpens lugt som Glød. Ilder benytter sig af elverfolkets evne til telepati, som de kalder Sending. Han sender til sin kone Leetah og fornemmer at hun er i skoven et sted. En stor puppe viser sig at indeholde Leetah og deres to børn, Solstrejf og Glød. De kan fortælle at Ulverytterne er draget bort fra Solfolket for at Solstrejf kan advare Ilder. På vejen skød Bue en stor fugl og kort efter dukkede meget større fugle op og bortførte de fleste af Ulverytterne. Leetah, Solstrejf og Glød undslap med nød og næppe og endte i Den Forbudte Skov. Solstrejf forsøger at videregive advarslen fra Solfolkets seerske Savah, men den er utydelig og svær at forstå. Og det vigtigste nu er at finde resten af Ulverytterne. Blomstervinge er ikke til sinds at lade dem slippe for dens selskab og svirrer rundt om Leetah. Ilder svirrer også rundt om Leetah og lærer hende lidt om at hun er nødt til at blive ulverytter. Om aftenen finder de et stille sted. Men Blomstervinge er ikke sådan at slippe af med. Ilder finder et meget stort puppespind og indeni er to mennesker. Menneskehøvdingen Olbars datter Selah og hendes fyr Malak. De er lige ved at komme i klemme mellem Ilders gruppe og så Skumring og Rødtjørn, der også er undsluppet fuglene, men der sker ikke noget. Skumring og Rødtjørn fortæller at hele resten af gruppen må være blevet taget af fuglene. Ilder konkluderer at de derfor må begive sig mod Det Blå Bjerg for at redde de andre. Solstrejf advarer, men Ilder siger at det vigtigste er Stammen! Det er meget godt, men sidste billede viser at Bue bliver torteret af en ved navn Vindpest et sted inde i bjerget.

Blomstervinge er et godt påfund fordi den er så lille og fræk.
Show Less

Publication

Interpresse, 1988, 1. oplag

Description

Tegneserie. Ilder og Tyde er draget ind i den forbudte skov, hvor de befrier Leetah og andre fra stammen, som nogle små vingede væsner har fanget i et klæbrigt spind.

Language

Original language

English

Physical description

32 p.; 29.3 cm

ISBN

8745606765 / 9788745606763

Local notes

Omslag: Wendy Pini
Omslaget viser en af de små spindere, Blomstervinge, der har fat i noget af Leetahs hår
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Oversat fra amerikansk "Elfquest" af Edith Månsson
Elverfolket, bind 10

Pages

32

Library's rating

Rating

½ (7 ratings; 3.9)

DDC/MDS

818
Page: 0.7711 seconds