Dør om dør med døden

by Maria Lang

Paper Book, 1978

Status

Available

Call number

839.73

Library's review

Sverige, Östermalm, 1959
I og omkring et lejlighedskompleks møder vi forskelige mennesker, en damefrisør Gudrun Assarson, et portnerægtepar Frank og Märta Schedin, en advokatfrue Aurore Rydefelt, advokat Ivan Rydefelt, hans sekretær frk Svensson, en yngre partner og advokat Jörgen Lööw, en
Show More
enke Doris Hellner, hendes datter Peg Hellner på 17 år, en sproglærer Bengt Olof Bogren, en sproglærerinde Harriet Bogren og en sangerinde Camilla Martin. Gudrun har en kæreste, kriminalkommisær og chef for drabskommissionen Christer Wijk.
Jörgen Lööw bliver fundet død af gasforgiftning en tidlig morgen. Kriminalpolitiet har travlt, så de overtaler Christer til at kigge med på sagen, som måske eller måske ikke er et selvmord.
Aurore Rydefelt ejer hele ejendommen og bor selv i den lige nedenunder Jörgen Lööw. Hendes mand Ivan Rydefelt var lidt træt af Jörgen, som var søn af Aurores bror, Karl-Oscar, som er død for 10 år siden af druk. Jörgens mor døde, da han blev født. Men alligevel har Ivan anbefalet Jörgen til lejligheden? Christer snakker pænt med alle involverede og finder ud af at Jörgen ikke bare har været flink og omgængelig. Han havde en klemme på Ivan, fordi denne havde en spiritusdom som han havde holdt hemmelig. Og en affære med Doris, mens Aurore var i udlandet nogle måneder. Jörgen har også solgt piller til Bengt Bogren, så der var flere med motiv til at myrde ham. Imidlertid ender pilen med at pege på Gudrun, som er blevet dødeligt sur over at Jörgen har vraget hende og kastet sin kærlighed på Camilla i stedet.
Gudrun bliver ført væk af politiet og Camilla bliver taget hånd om af Christer. Ikke at Christer er til Wagner, men måske er han til Wagner-sangerinde?

Ganske velturneret lille krimi fra Sverige i 1960 eller deromkring.
Show Less

Publication

København : Wøldike, 1978

Description

Kriminalroman om mordet på en ung, velhavende og livsglad advokat. Alt tyder på selvmord, men Christer Wijk sætter alt ind på at bevise det modsatte.

Language

Original language

Swedish

Original publication date

1959

Physical description

191 p.; 19.5 cm

ISBN

8772338636 / 9788772338637

Local notes

Omslag: Mogens Poulsen
Omslaget viser titel og forfatternavn
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Oversat fra svensk "Ofärd i huset bor" af Kjeld Elfelt
Maria Lang, bind 11
Side 5: Ej bringer ufred du hid, hvor ufred i huset bor!
Side 77: .. sidde i skolen, time efter time, fra mandag til lørdag;
Side 86: Han vikler tarmene ud af livet på dig og analyserer indholdet, inden du får tid til så meget som at blinke.
Side 87: Du skal tage dig nøje i agt for ham, ikke række ham den mindste lillefinger, han kan hage sig fast i, men bare hårdnakket klappe gællerne i.
Side 95: ..så har man som i Macbeth 'myrdet søvnen'.

Pages

191

Library's rating

Rating

(7 ratings; 3.2)

DDC/MDS

839.73
Page: 0.2644 seconds