Maigret og det ukendte offer

by Georges Simenon

Paperback, 1971

Status

Available

Call number

843.914

Library's review

Paris, februar ca 1950
En dag i februar. En mand kontakter gentagne gange Maigret pr telefon. Han er lige i nærheden, men jages af flere personer og til sidst bliver han dræbt på Concorde pladsen uden at Maigret kan nå at redde ham.
Maigret bor selv privat på Boulevard Richard-Lenoir og en del
Show More
af handlingen foregår her.
Der går tre dage uden at den ukendte er blevet identificeret og undersøgelsesdommeren Coméliau er lidt utålmodig. Maigret og hans folk samler dog hele tiden spor sammen. Fx hvordan er offerets skjorte slidt? Hvorfor har han spist kogt klipfisk på dødsdagen? Maigret lægger sig syg med forkølelse, men det er ikke værre end at han kan hoppe i sadlen igen og forlade kamillete og toddyer, da der viser sig et nyt spor: Cafeen Au Petit Albert. Cafeen er tom og der ser ud til at være ryddet pænt op. Det er ret sikkert mordstedet og kriminalbetjent Chevrier og hustru bliver sat til at åbne cafeen og se hvad der sker.
Den ukendte har nu et navn Albert Rochain. Gift med Nina, der dog ikke er at finde.
Maigret spiller selv rollen som krovært. Sendt på natten kommer en rødhåret mand ind, snupper en drink og skynder sig væk igen. Maigret lader ham skygge. Manden bliver skudt af en ukendt og betjenten Lucas når ikke at pågribe denne. Den rødhårede nyligt afdøde viser sig at være tjekke og hedde Victor Poliensky. Maigret laver razzia i kvarteret og finder en hotelvært, der har haft Victor og fire andre boende. Foruden Victor, en kvinde Maria, Serge Madoc, Carl Lipschitz og en ung knægt Pietr. Banden står bag nogle bestialske rovmord i Picardiet. Maria er højgravid og føder stort set under anholdelsen. Hun har haft alle de fire mænd med i seng og har nærmest ført an i myrderierne. Foruden de nu 5 kendte personer er der en elegant herre, som af og til er dukket op i lejligheden.
Maigret finder ud af at Victor gik til Cafeen for at genfinde sin mundharmonika og at de andre i banden slog ham ihjel da han var ved at føre politiet på sporet af dem.
Maigret lokker Alberts venner til at kontakte ham privat: Bokser-Jo og Ferdinand. De har hjulpet Albert, men kom for sent til at redde ham. I stedet reddede de Nina væk og placerede liget af Albert på Concorde-pladsen i håb om at politiet hurtigt ville henlægge det som et simpelt knivstikkeri. Maigret slutter sig til at Albert ved et tilfælde er faldet over et fældende bevis mod banden og at det blev hans død.
En cabaret-ejer Marchand leder politiet på sporet af en Jean Bronsky, 35 år. Han er bandens egentlige leder og bliver anholdt. Serge lader sig meget let finde, nu da de kender hans identitet. Pietr skyder Carl og bliver selv såret og anholdt. Maigret snakker til slut med Nina og planter en ide om at Nina kan adoptere Marias barn.
Glimrende krimi med levende beskrivelser af hvordan politiet strammer nettet
Show Less

Publication

Forum, 1971. Forum krimi, 47.

Description

Maigret plunges into the murky Parisian underworld in book twenty-nine of the new Penguin Maigret series. This novel has been published in a previous translation as Maigret's Special Murder.

User reviews

LibraryThing member Vivl
Pleasant enough.
LibraryThing member BooksForDinner
A good one, but took me a while, got a little slow for me.
LibraryThing member SusanDichter
Particularly good Maigret. Written in 1948, it covers our area of Marais and environs before they were chic. Palpable evocation of petits cafes et petits gens.

Language

Original language

French

Original publication date

1948

Physical description

191 p.; 18.5 cm

ISBN

8755300294 / 9788755300293

Local notes

Omslag: Ikke angivet
Omslaget viser en togbillet
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Oversat fra fransk "Maigret et son mort" af Poul Kallmoes
Maigret, bind 47
Jeg tror at Forum har genudgivet nogle af Carit Andersens Forlags Maigret bøger og bibeholdt nummereringen.
Tidligere udkommet under titlen: Det ukendte offer
Side 72: Slobrok af blåt multun
Side 80: Sjov bemærkning om at folk nordfra har det med at slå sig ned omkring Gare du Nord: Han kendte de folk nordfra, for når de kommer til Paris, synes de at have meget svært ved at bekvemme sig til at flytte langt væk fra deres banegård, så at de ligefrem danner en koloni oppe ved Rue de Maubeuge.
Side 105: blænkere - dvs en patrulje, der sikrer hovedtroppen
Side 180: Civiliserede mennesker er bange for vilde dyr, især for vilde dyr af deres egen art, for sådanne, der minder dem om livet i skovene i svundne tidsaldre.

Similar in this library

Pages

191

Library's rating

Rating

½ (64 ratings; 3.6)

DDC/MDS

843.914
Page: 0.4319 seconds