Maigrets tålmodighed

by Georges Simenon

Paperback, 1968

Status

Available

Call number

843.912

Library's review

Frankrig, Paris, ca 1968
Maigret er 53 og dermed tæt på pensionsalderen på 55. Med det i tankerne har han og konen for år tilbage købt et lille hus på landet i Meung-sur-Loire. Han har lige afværget et forsøg på at vippe ham af pinden. ("Maigret forsvarer sig" er foregået for tre uger
Show More
siden og han fik en tandlæge fra Rue des Acacias til at tilstå.) Det er sommer og Maigret sveder og drikker masser af øl.
En kriminel, han har kendt i over 20 år, Manuel Palmari på ca 60 år, bliver skudt og dør. Hans kæreste Aline Bauche på 25 år venter lidt med at tilkalde politiet. Maigret spekulerer sammen med undersøgelsesdommeren Ancelin over hvad hun lavede i det tidsrum.
Maigret har været klar over at Palmari var dybt involveret i smykketyverier, men der er aldrig dukket noget af byttet op. Efterhånden har det været klart at en diamantsliber må have været involveret og også at nogen har holdt godt øje med guldsmedebutikkerne i Paris og omegn. Brikkerne falder på plads, da Maigret får kigget nøje på alle beboerne i den etageejendom, hvor Manuel og Aline boede. Ved siden af bor en Fernand Barillard, der sælger luksusæsker, fx smykkeæsker til guldsmede. Og øverst oppe bor en døvstum gammel mand, Jef Claes, der faktisk oprindeligt hed Victor Krulak og kom fra Letland og var diamantsliber og jøde. En katastrofe under krigen, bombningen af banegården i Douai, sendte Krulak og en lille pige Mina i armene på hinanden og han har sørget for hende i alle årene. Krulak sleb diamanter og kom i forbindelse med Barillard og han opdagede Mina og de blev gift. Men Barillard har næsen sat op efter flere penge og besnærer Aline.
Egentlig er historien banal, en gammel mand - Manuel - invalid og med en meget yngre kone Aline bliver bedraget af konen og hendes elsker, Fernand. Og det unge par sætter sig i besiddelse af den gamles penge, myrder ham og er klar til at stikke af, da Maigret sætter en kæp i hjulet. Barillard når at myrde Krulak, inden Maigret arresterer ham og Aline for to overlagte mord. Maigret har en vis faible for Manuel og Aline, mens Fernand giver ham kvalme.

Maigrets tålmodighed med at opklare juveltyverierne er enestående og hans fornemmelse for hvilke brikker han mangler i puslespillet er ganske underholdende. Dette er en glimrende krimi.
Show Less

Publication

Carit Andersen, 1968.

Description

Maigret finds himself back on the Rue des Acacias just ten days after cracking another case there. This time it is the murder of a criminal Maigret has known for over twenty years and one he always suspected was behind a string of jewellery robberies in the city. Maigret's patience is tested as he eliminates neighbour by neighbour in his hunt for the murderer.

Language

Original language

French

Original publication date

1965
1966 (English translation)

Physical description

151 p.; 18.5 cm

Local notes

Omslag: Ikke angivet
Omslaget viser Maigret der taler til en kvinde, der sidder i forgrunden under en lampe
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Oversat fra fransk "La Patience de Maigret" af Carl Blechingberg
Maigret, bind 22
Side 132: Ser De, der er sjovere og sjovere. Nogle kan jeg give hånden, som for eksempel Palmari. Men De er af den værste slags, den slags, men ikke kan se lige på uden at føle trang til at slå eller spytte.

Similar in this library

Pages

151

Library's rating

Rating

(54 ratings; 3.4)

DDC/MDS

843.912
Page: 1.6263 seconds