Maigret og den uheldige politimand

by Georges Simenon

Hardcover, 1985

Status

Available

Call number

843.912

Library's review

Frankrig, Paris, 1953
Maigret bliver ringet op af hustruen af en politimand, Lognon. Hun har hjerteproblemer, så hun kommer ikke udenfor deres lejlighed på femte sal. Maigret tager op og snakker med hende. Manden har ikke været hjemme de sidste to dage. Til gengæld har der to gange været nogle
Show More
skumle typer og kigget i hans papirer.
Mens de er der, ringer Lognon og Maigret sætter ham stævne på sit eget kontor og får historien halet ud af ham. Han er 45 år og har aldrig rigtigt haft en stor sag og nu har han overværet at et skudoffer blev smidt ud af en bil og derefter forsvandt. Men han har ikke skrevet en rapport om det og han kan ikke rigtigt komme videre, så han er godt klar over at han har dummet sig.
Maigret får at vide at mændene i lejligheden lignede amerikanske gangstere og via en forbindelse i USA får han identificeret dem som Tony Cicero, Charles Cinaglia og Sweet Bill Larner. Den sidste er en bondefanger, mens Tony er hjerne og Cinaglia muskler.
Lognon er ret misundelig på Maigret, der diskret sætter en masse politifolk i gang med at finde de tre. En værtshusejer Luigi og en restauratør Pozzo antyder overfor Maigret at de her gangstere er professionelle og at han nok bare skal lade dem være. Det gør ham stjernetosset og ekstra opsat på at få kløerne i dem.
Lognon bliver hængende for at holde øje med en restaurant indtil afløsningen kommer en halv time senere, men der er han pist forsvundet. Han dukker op næste dag, forslået og forkommen efter at være forhørt brutalt af et par af gangsterne og derefter slået ned.
Maigret bliver endnu mere sur. Hans underordnede, Torrence, finder ud af hvor Larner har overnattet, men fuglen er fløjet. En eller anden følger efter Maigret og han sætter en fælde, men ved et rent tilfælde undslipper manden. En af politifolkene, Nicolas, bliver såret af skud, men han har også fået ram på revolvermanden. Maigret er modvilligt imponeret, for manden var spærret inde i en øde gade, der blev bevogtet i begge ender og med en halv snes bevæbnede politifolk klar til at anholde ham.
Maigrets amerikanske kontakt har nævnt en tredje italiener, Mascarelli, som det mulige offer for det, Lognon observerede. Maigret har sendt en af sine væddeløbsovervågende kollegaer, der hedder Baron, ud og kigge efter ham og denne bliver drukket grundigt fuld. Da Maigret snakker med ham, kan han fortælle en historie om endnu en amerikaner Harry, der er fra anklagemyndigheden og som forsøger at holde Mascarelli, kaldet Sloppy Joe, i live fordi han er et vigtigt vidne.
I mellemtiden har Maigret sporet Tony og Cinaglia til et spisested i skoven, Au Bon Vivant, hvor de bliver arresteret efter lidt skyderi.

Maigret får anholdt skurkene, men kan nok ikke holde på dem så længe, som han gerne vil. Overfaldet på Lognon er nok det meste, de kan hænges op på.
Show Less

Publication

[Kbh.] : Forum, 1985.

Description

Maigret goes up against a group of American gangsters and finds he just might have met his match. The thirty-ninth book in the new Penguin Maigret series. In Maigret's latest adventure, the Inspector learns that his hapless colleague Lognon is being menaced by some notorious American mobsters, and he makes it his mission to bring them to justice, despite threatening warnings that he is out of his depth. As the stakes get higher, Maigret must rely on intel from his FBI friend in Washington, D.C., as well as his own ingenuity, to smoke the Americans out before they can complete the job and silence his star witness--permanently.

Media reviews

...the novel that made me a Maigret fan. I think I’d read a couple of Georges Simenon’s later efforts in the series and found them a little stale. Which is fair. Any series that runs to well over 70 installments is going to produce some duds. Like Picasso supposedly told André Malraux, “You
Show More
can’t be a sorcerer all day long.”
Show Less

User reviews

LibraryThing member BooksForDinner
Another good one. Anything American in these books is often a little silly, but still fun.

Language

Original language

French

Physical description

157 p.; 18.5 cm

ISBN

8755313914 / 9788755313910

Local notes

Omslag: Ikke angivet
Omslaget viser en mand, der er klædt ud som en fransk politibetjent
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Oversat fra fransk "Maigret, Lognon et les gangsters" af Karen Nyrop Christensen
Maigret, bind 50
Side 66: Brasserie Dauphine
Side 105: En laparatomi (dvs en operation i bughulen)
Side 117: Det var en betjent af den nye skole, der snarere lignede en olympisk verdensmester end de tykmavede betjente med overskæg, man før i tiden så på gadehjørnerne.

Similar in this library

Pages

157

Library's rating

Rating

½ (56 ratings; 3.5)

DDC/MDS

843.912
Page: 1.0177 seconds